A7 0280_1440x961
Imatge de l'Auditori Municipal ple de gom a gom durant una projecció del BRAM! || Q. Pascual
11/01/2021 Cultura
El 2020 deixa una cultura intermitent

Malgrat les afectacions per la Covid-19, Castellar recordarà alguns dels èxits de castellarencs que promouen la cultura

Marina Antúnez

L'Actual ha seleccionat alguns dels millors moments culturals del 2020, que deixem enrere després de suspensions i ajornaments de diverses activitats per culpa de la pandèmia. En aquest cas, no es recuperen aquí els actes de l'Auditori ja que podeu consultar la informació a la notícia que es va publicar el passat 23 de desembre, aquí

 

El director del BRAM!, Pere Joan Ventura, i la regidora de Cultura, Joana Borrego, en la presentació del cartell. Q. Pascual

 

EL BRAM! 2020 es va organitzar al febrer i va comptar amb més públic que mai
La  Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM! va tenir lloc el 6 i el 16 de febrer del 2020, un esdeveniment que s’avançava un mes respecte les darreres edicions. La mostra va comptar amb l’assistència de fins a sis realitzadors. Entre aquests, en va destacar la presència de Lucía Alemany, que va inaugurar el BRAM!  el dijous, 6 de febrer, amb la seva òpera prima ‘La innocència’.

 

Marina Antúnez, coordinadora de l'activitat 'De veu i vi', presentava l'activitat al Parc de Colobrers. ||C. D.

 

‘De veu i vi’, un acte valent en favor de la cultura que es va celebrar al setembre
El 25 de setembre va tenir lloc una de les poques propostes culturals que s’han pogut dur a terme enguany. ‘De veu i vi’ va combinar amb encert la literatura, la música i el vi. L’acte es va dur a terme al parc de Colobrers i va comptar amb la participació de castellarencs vinculats al món de  la cultura que reivindicaven, a través de la literatura, el teatre i la música, que cultura és segura. 

 

Teresa Font rep el Goya pel Millor Muntatge per 'Dolor y gloria' de Pedro Almodóvar. || CEDIDA

 

Teresa Font guanya un Goya pel muntatge de 'Dolor y gloria' de Pedro Almodóvar
La castellarenca Teresa Font es va endur un Goya per al Millor muntatge per la pel·lícula de Pedro Almodóvar ‘Dolor y gloria’, que va aconseguir un total de 7 premis Goya. Font es ficava a la butxaca el que és ja el seu segon Goya, tenint present que n’havia aconseguit un altre l’any 1995 amb la pel·lícula ‘Días contados’, d’Imanol Uribe.

 

Miquel Desclot recull el 61 Premi Carles Riba de poesia de mà d'Òmnium Cultural. || ÒMNIUM CULTURAL

 

62è premi Carles Riba de poesia per a Miquel Desclot
El poeta castellarenc Miquel Desclot va ser guardoonat amb el 62è Premi Carles Riba de poesia amb ‘Despertar-me quan no dormo’. El premi es va concedir al Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona durant la gala de la tradicional Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural. El poeta va dedicar el premi als malalts i morts pel coronavirus i als presos i exiliats del procés independentista. 

 

La Coral Pas a Pas, durant el concert que va fer dissabte a l'Auditori Municipal. || C. CÁNOVAS

 

La coral Pas a Pas puja a l'escenari per Nadal
La Coral Pas a Pas va fer lluïr l’escenari de l’Auditori Municipal Miquel Pont,  aquest Nadal, en concert titulat ‘Torna la màgia’. Tant el grup de Suport Castellar com el d’ADIPEs, van interpretar un repertori de peces amb una posada en escena impecable.Tenint en compte les dificultats que ha suposat la Covid-19 per a un col·lectiu vulnerable, l’entitat va mostrar la seva empenta. 

 

Aparador d’un comerç de Castellar amb un dels pessebres del Grup Pessebrista de Castellar exposats. || J. MUNTADA

 

La 70a exposició de pessebres es munta als aparadors
El Grup Pessebrista de Castellar del Vallès va muntar la 70a exposició de pessebres als aparadors dels comerços col·laboradors de la vila. Per les restriccions per la Covid-19, muntar l’exposició al local del Grup Pessebrista era inviable, així que van idear un nou format, amb 32 diorames exposats al públic, a botigues, al Mercat Municipal i a l’Església de Sant Esteve.  

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris