rita demartabuchaca1_800x534
‘Rita’, la proposta de la Sala Beckett que es va poder veure l’11 de gener del 2020 ha estat una de les obres més vistes. || CEDIDA
23/12/2020 Cultura
Els espectacles més vius del 2020

En total, s’han pogut veure 11 propostes de la temporada estable i familiars

Marina Antúnez

El darrer espectacle programat a l’Auditori Municipal Miquel Pont aquest 2020 ha estat Marabunta, de Guillem Albà i La Marabunta va tenir molt bona acollida i va ser molt participatiu-. Es tracta d’ “un espectacle musical i de clown molt divertit”, apunta la regidora de Cultura, Joana Borrego.  Afegeix que, des de l’Ajuntament, han vist que “la gent té moltes ganes de passar una bona estona, aixecar-se de la cadira, ballar, necessitem fer aquestes coses”. L’espectacle ‘Marabunta’ vaa atraure un públic molt heterogeni, que va omplir fins a un 69 % la sala. 


Borrego assegura que totes les companyies que han pogut actuar aquest any a Castellar, ja sigui a l’Auditori Municipal o a la Sala de Petit Format de l’Ateneu, “estan molt agraïdes per l’oportunitat de fer l’espectacle”. Amb la Covid -19, s’han hagut de suspendre molts espectacles. “Aquest, per exemple, estava a la programació d’abans de la pandèmia, el vam haver d’ajornar, com altres”. Haver-lo pogut fer, finalment, ha estat molt satisfactori. “La covid no ens està ensenyant gaire coses bones però una d’elles és la de valorar allò que abans ens venia fet”, afegeix Borrego. 

 

La programació municipal d’espectacles de l’any 2020 ha estat marcada, sense dubte, per la Covid. De l’11 de gener al 7 de març es van poder veure fins a 6 propostes de temporada estable i familiar. En concret, s’arrencava al gener amb Rita, una comèdia de la Sala Beckett dirigida per Marta Buchaca que parla de la família, dels germans, del vincle maternofilial i de la dificultat de deixar anar aquells que estimem. Es va representar a la Sala de Petit Format de l’Ateneu.


Després, va ser el torn del Desconcerto, a l’Auditori Municipal, un concert de Jordi Purtí que fa una interpretació dels clàssics a través de 13 músics que es resisteixen a obeir la batuta del seu director, Carles Coll. 


La proposta familiar Núvol gris, gras i gros va esgotar les entrades de les dues sessions programades. La proposta de Teatre al Detall explica la història d’un núvol viatger, que després de córrer món i acumular aigua s’ha fet gris, gras i gros. Necessita ploure i busca un lloc on la seva aigua sigui profitosa i netegi carrers, regui camps i ompli rius.  


Esperant Godot es va poder veure el mes de febrer. La proposta de Ferran Utzet se centra bàsicament en dos personatges, Vladimir i Estragó, que al costat d’un arbre, esperen que arribi Godot. 


La proposta familiar Laika va arribar de la mà de Xirriquiteula Teatre, una companyia catalana de teatre infantil. Van posar a sobre l’escenari un fet històric. Laika és una gosseta que sobreviu pels carrers i parcs de la gelada ciutat. El seu destí la portarà a l’espai dins l’Sputnik i passarà a la història de la humanitat com el primer ésser viu en orbitar al voltant de la Terra.


Rastres d’Argelers, per al públic adult, es va fer a la Sala de Petit Format de l’Ateneu i va tenir molt bona acollida. “Van ser dos mesos intensos, abans de la pandèmia”, diu Borrego. 


Del 25 de juny al 30 de juliol es van programar un total de sis espectacles que es van seguir per les xarxes socials. Van tenir un total de 914 reproduccions.


Espectacles  octubre - desembre 2020


Un cop passada la primera onada de la pandèmia, amb la reobertura de l’Auditori, es van reprogramar 5 espectacles.  Around the world va obrir, fent un 92 % de taquilla. La proposta de Brothers Bros va agradar molt i es va considerar idònia per aixecar els ànims a la cultura. 

La proposta familiar Hippos de Zum - Zum Teatre es va fer a la plaça d’El Mirador, en dues funcions. Es va exhaurir l’aforament. 


El Projecte Beethoven ha estat el més discret de la temporada, pel què fa a l’aforament del 57 %. La proposta arribava de la mà de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 ens presenta va un programa integrat pel Concert per a piano núm. 1 amb el virtúos pianista Daniel Ligorio, i la Simfonia núm. 1.


En canvi, l’espectacle més exitós i penúltim, previ a la Marabunta, ha estat la proposta de la Sala Flyhard Lo nuestro, d’Eu Manzanares. amb el 94 %, una comèdia sobre  una família obrera que, al voltant d’una taula, es troba en una data senyalada per a celebrar el Nadal.


En general, d’aquesta temporada d’espectacles atípica, l.a regidora remarca que “de totes les coses que hem pogut fer hi ha hagut molta varietat, dansa, música clàssica, teatre, clown”

 

De Gener a març del 2020

 

Rita (2 funcions)
 80 % i 100  %

Desconcerto
86 %

Esperant Godot
92 %

Rastres d’Argelers (2 funcions)
68 % i 85 %

El núvol gris, gras i gros (familiar)
(2 funcions) 100 % i 100 %

Laika (familiar) 

 

 

D'octubre a desembre del 2020

 

Brothers Bros ‘Around the world’
92 %

Projecte Beethoven
57 %

Lo nuestro 
94 %

Marabunta
69 %

Hippos (familiar) 
(2 funcions) 100 % i 100 %

 

Del 25 de juny al 30 de juliol

 

Espectacles en streaming
914 reproduccions

Jordi Tonietti

Carles Cuberas

Roger Canals

Toti Roger

Rah-mon Roma

Jaume Ibars

Comparteix
M'agrada
Comentaris