FEDAC Castellar, El Casal, Les Garberes o l’Institut Puig de la Creu són alguns dels centres que organitzen jornades de portes obertes presencials
A punt per al tret de sortida del període d’inscripció del curs 2021-2022, enguany bona part de les jornades de portes obertes i les xerrades informatives per acollir la nova fornada d’estudiants, són telemàtiques. Tanmateix, algunes escoles, com és el cas de FEDAC Castellar, aposten per organitzar visites individualitzades per a cada nucli familiar. Tal com detalla la directora del centre, Paloma Cervera, fins al 15 de març, les famílies demanen cita per conèixer l’escola, i l’equip docent els acompanya en una visita guiada per conèixer tant el projecte escolar com l’equipament. La previsió és que prop de cinquanta famílies participin en les jornades de portes obertes. “Hem notat molt d’interès per part de les famílies. Des de Nadal vam començar a rebre trucades per demanar informació sobre l’escola i visitar-la. Les visites concertades ens permeten organitzar-nos millor, i es realitzen a partir de les 17h”, explica Cervera.
D’altra banda, per les famílies que no puguin assistir-hi els dies feiners, FEDAC Castellar ha previst aquest dissabte una jornada de portes obertes. “Seguirem el protocol del Departament d’Educació i seran grups d’un màxim de 10 persones”, detalla la directora. Quant a la valoració del curs 2020-21, Cervera assegura que estan molt contents “que l’escola continuï oberta, que els estudiants hagin pogut continuar venint”. “Amb la incertesa que vam començar el curs, estem satisfets de com ha anat perquè s’ha demostrat que l’escola és un espai segur”, afegeix.
L’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, El Casal i l’Institut Puig de la Creu també han organitzat jornades de portes obertes presencials. En referència a l’Institut Puig de la Creu, han concentrat les jornades de portes obertes en tres dies: el 25 de febrer, i el 2 i el 4 de març. El director de l’institut, Francesc Xavier Martín, reconeix que la presencialitat ha estat valorada “molt positivament per part de les famílies, perquè els permet descobrir de primera mà el projecte escolar i els equipaments, i no pas de manera telemàtica”. Martín remarca que “les visites són de 16h a 19h, en grups d’un màxim de 10 persones. Només pot participar en la visita un sol membre de la família”.
De fet, es preveu que passin per les jornades de portes obertes de l’institut prop de 150 famílies. Malgrat la pandèmia, el director constata que la xifra de famílies hi participaran obertes és lleugerament superior que en altres cursos. Val a dir que les visites segueixen un estricte protocol d’higiene i prevenció de contagi de la Covid-19. “Es du a terme prèviament una neteja intensiva d’alguns espais, i només acompanyen a les famílies un equip de tres persones de direcció, que es distribueixen en els grups, i dos professors de diverses àrees com la científica i tecnològica, o la humanística, per resoldre els dubtes dels pares i mares dels futurs estudiants”, afegeix.
A quatre mesos d’acabar el curs, el director de l’Institut Puig de la Creu fa un balanç positiu d’un dels cursos més atípics que es recorden. “A poc a poc s’està recuperant la presencialitat, i al batxillerat només fan classe telemàtica un dia a la setmana. El 80% de les classes és presencial. Estem sorpresos. Ha anat molt bé. Vam viure un moment crític a finals de novembre, perquè es van haver de confinar diversos grups. El protocol ha funcionat, i cal posar en valor l’adaptabilitat dels estudiants, que han respost molt bé”, conclou.