IMG 20210112 185113_1440x961
Albert Morral durant la xerrada de dimarts de L’Aula. || Aula d’Extensió Universitària
13/01/2021 Actualitat
Una visió de l’univers amb Albert Morral

L’astrofísic sabadellenc protagonitza la primera xerrada del trimestre de l'Aula d'extensió Universitària per a la Gent Gran

Montse Estrada - L'Aula

L’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran ha reprès el segon trimestre dimarts passant amb una xerrada sobre astronomia. En aquesta ocasió va comptar amb la presència de l’astrofísic Albert Morral i Quintana, de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, que va pronunciar la conferència Una visió de l’univers. De forma molt visual i didàctica, va fer un viatge a través dels elements que formen el nostre univers, des del nostre sistema solar, el Sol, els planetes, els satèl·lits, el cinyell d’asteroides i els cometes,  fins les nebuloses, els diferents tipus d’estrelles segons la mida, color i temperatura, per acabar parlant de les galàxies, considerades pels cosmòlegs com la unitat de l’Univers. També va esmentar el naixement i mort de les estrelles, en forma de supernova si es tracta d’estrelles de massa gran, i dels forats negres resultants de l’esclat d’estrelles de massa molt gran, que fa que l’enorme gravetat del nucli la farà contraure indefinidament fins formar aquest mal anomenat forat, que és un nucli de gravetat tan elevada que ni la llum en pot escapar. Finalment va parlar de la forma i evolució de l’univers, en constant expansió.


L’Astronomia és una temàtica que interessa molt als socis de l’Aula que van intervenir abastament en el torn de preguntes, amb la confiança que dona el conferenciant, vell conegut de l’entitat que ja ha vingut altres vegades a parlar sobre exoplanetes o els 50 anys de l’arribada de l’home a la lluna sempre amb molt bona acceptació per part del públic assistent. 

Podeu escoltar íntegrament l'àudio clicant aquí sota:

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris