3597 es vidrala headquarters Real (1)_950x634
Vista de la planta de Vidrala a Castellar || Vidrala
05/07/2024 Actualitat
Vidrala ven la seva filial a Itàlia

Amb els 230 milions que obtindrà repartirà un dividend extraordinari de 4 euros bruts per acció

L’empresa alabesa de fabricació d’envasos de vidre Vidrala, amb seu a Castellar del Vallès (Barcelona), ha formalitzat la venda de la seva filial italiana per un import de 230 milions d’euros. Aquesta operació li reportarà uns 50 milions de plusvàlua abans d’impostos i li permetrà reduir el seu deute fins als 325 milions d’euros, segons ha informat la cotitzada en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).


Aquesta reducció fins als 325 milions d’euros seria aproximadament equivalent a 0,7 vegades l’Ebitda. La desinversió es produeix després de diversos mesos de revisió del pla estratègic de la firma, després dels quals la direcció de l’empresa ha decidit reenfocar-se en noves regions més enllà del país transalpí.  

 

Actualment, amb més de 8.000 milions d'envasos de vidre produïts el 2018, Vidrala és el quart fabricant d'Europa Occidental. El grup espanyol posseeix vuit plantes de producció en quatre països: Espanya, Portugal, Itàlia i Regne Unit. Des de 1985 l'empresa cotitza en el mercat de valors de la Borsa de Madrid i Bilbao i actualment és una de les empreses cotitzants del Mercat Continu Continu d'aquestes borses.

Comparteix
M'agrada
Comentaris