· En què consistia?
Els dos de cuina elaboraven la versió del pollastre a la manresaneta, un guisat de pollastre amb olives i pernil i uns postres que eren la versió de la poma farcida de crema. La sala havia de fer el maridatge del primer plat i un còctel de benvinguda.
· Com va ser la vivència del concurs?
Va ser un mes preparant-lo la meva companya, la Mireia Costillas, i jo. Vam estar molt de temps cada dia al matí amb una professora que ens anava corregint, ens anava pressionant molt. Al concurs vam passar molts nervis. Era el primer concurs on participàvem, però va sortir tot bé gràcies a l'entrenament previ, sobretot en la relació que hi havia entre els companys d'equip. Tots quatre teníem una molt bona relació i va fer que tot fos molt més fluid, tranquil i potser va ser la clau de guanyar, no només el plat.
· Com vau rebre la notificació del jurat?
Van començar amb els accèssits al millor cambrer, millor cuiner i millor parella de cuiners. El 3r premi, 2n premi i clar dèiem ja no ens toca res, que ja estàvem contents perquè els nostres professors ens havien valorat molt bé la feina que havíem fet en el concurs i nosaltres estàvem molt orgullosos, però volíem algun reconeixement públic. Van dir el nom de la nostra escola i l'eufòria va ser total.
· És el primer concurs on participaves.
I també va ser el primer concurs que guanyava la meva escola, perquè no l'havia guanyat mai. Per tant va ser un reconeixement molt bo per a l'escola i personal.
· Vas participar a aquest concurs perquè ets estudiant de cuina. Parla'ns dels estudis.
Aprens des de les salses, des de tallar, les elaboracions més bàsiques, les tècniques més bàsiques i si et saps aquestes bases pots anar evolucionant en el que ara es coneix com a cuina d'avantguarda.
· Com és que et vas decantar per la cuina?
La veritat, no ho sé. Va ser un amic que també estava estudiant cuina i em va animar a posar-m'hi i m'hi he enganxat.
· Quines possibilitats laborals t'obre estudiar cuina?
La gastronomia en general. No només estar tancat en un restaurant treballant les teves hores, fent receptes, donant de menjar a la gent, que és molt important i vulguis o no és molt dur, són moltes hores i és molt admirable fer això. Però també pots estar innovant el que seria la indústria alimentària, desenvolupament de productes, pots estar en càterings, en hotels... És molt ampli aquest sector.
· Ja has decidit cap a on et decantaràs?
Encara no ho tinc clar. Vull tocar totes les zones i després el que més m'ompli ho acabaré fent.
· Has tingut experiències pràctiques?
Sí, vaig estar al País Basc al restaurant Azurmendi que té 3 estrelles Michelin i va ser dur, però molt profitós a nivell d'experiència professional. També vaig estar a la Fundació Alícia on vaig tocar tota la part d'indústria alimentària i també he passat per l'Hotel Arts de Barcelona on he vist tot el que seria els càterings i gran volum de menjar.
· Estàs content d'haver triat la professió de cuina?
Sí, això no ho canviaria. El sector el tinc clar. Cap a on acabaré no ho sé, però el sector el tinc clar.
11 respostes
Un tret principal del seu caràcter?
Observador
Un defecte que no pot dominar?
Perfeccionista
Un cuiner a qui admira?
Tots
La seva paraula preferida?
Felicitat
Quin plat li agrada més?
Arròs a la cubana
Un estri de cuina?
Una olla reductora
Un plat per cuinar?
Crema catalana
Un stage per fer?
The Fat Duck, a Londres
Un llibre?
Qualsevol de cuina
Una pel·lícula?
'Rocky 3'
Un comiat?
Que vagi bé