Una imatge del judici per desobediència de la Mesa del Parlament. A la dret, Lluís Corominas
Una imatge del judici per desobediència de la Mesa del Parlament. A la dret, Lluís Corominas
19/10/2020 Actualitat
El TSJC condemna per desobendiència Lluís Corominas a 20 mesos d'inhabilitació i 30.000 € de multa

L'exalcalde de Castellar era membre de la Mesa del Parlament que va tramitar diverses iniciatives al setembre de l'any 2017, entre elles les conegudes com a lleis de desconnexió

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  ha fet pública la condemna per desobediència a 4 ex membres de la Mesa del Parlament, un d’ells Lluís Maria Corominas -que va ser alcalde de la vila entre el 1993 i 2004-. El castellarenc ha estat condemnat juntament amb Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó, a 20 mesos d'inhabilitació especial per càrrec públic electe des de l'àmbit local al supranacional i a pagar 30.000 euros de multa. En paral·lel ha absolt l'ex diputada Mireia Boya del delicte de desobediència al no donar-se les exigències del tipus penal. El judici s'havia anat ajornant per diverses causes i finalment es va celebrar el passat mes de juliol.

 

Corominas, ja allunyat de la primera línia política i que va plegar com a diputat en l’anterior legislatura, va ser imputat com a membre de la Mesa del Parlament per la  tramitació de diverses iniciatives relacionades amb la independència al setembre de 2017,  entre elles les lleis de desconnexió –la del referèndum i la de la transitorietat jurídica. El tema principal del debat era què podia i què no podia fer el Parlament en un dels moments més tensos del Procés, el ple del 6 i 7 de setembre del 2017. Els membres sobiranistes de la mesa van decidir llavors tramitar les lleis de desconnexió i celebrar els debats pertinents malgrat que tenien reiterades advertències per escrit del Tribunal Constitucional (TC) perquè ho evitessin. L’aleshores presidenta de la cambra, Carme Forcadell, va establir que el Parlament no podia limitar la llibertat d'expressió.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris