WhatsApp Image 2022 09 23 at 13.49.01_1440x961
La candidata d'ERC a l'alcaldia de Castellar, Dolors Ruiz, acompanyada de la secretària general del partit, Marta Rovira, amb d'altres alcaldables de la comarca. || CEDIDA
23/09/2022 Actualitat
Trobada de candidats vallesans amb Marta Rovira a Ginebra

L’alcaldable per Castellar, Dolors Ruiz, reivindica el paper d’alternativa d’ERC al govern local

Jordi Rius

ERC ha fet aquest divendres un acte de presentació dels candidats vallesans a l’alcaldia des de Ginebra després d’una trobada amb la secretària general del partit, Marta Rovira, que es troba exiliada a la ciutat suïssa des del 2018. 


Entre els candidats que han estat a la presentació, hi ha hagut l’alcaldable de Castellar, Dolors Ruiz, que ha iniciat el seu discurs dient que “Castellar necessita un canvi i ERC és l’única alternativa” com ho demostra el fet que és el principal grup de l’oposició i que ha fet “propostes per transformar el poble en un referent de sostenibilitat i de bones polítiques socials”.


Entre els eixos que es proposa Ruiz per a transformar la vila destaca convertir-lo “en un poble més net” i tenir un “sistema de recollida selectiva com cal”. També aposta per una bona gestió forestal dels boscos. En aquest sentit, va dir que des d’ERC “portem anys demanant que s’aprofiti la biomassa per a les calderes dels equipaments municipals però l’Ajuntament de Castellar que ha canviat calderes recentment no n’ha comprat ni una de biomassa”. 


Ruiz va insistir que l’equip d’ERC vol arribar a un model d’energia 100% renovable i que per això “apostem per l’energia solar fotovoltaica i les comunitats energètiques locals”. La candidata d’ERC va apuntar que és “imprescindible que la ciutadania, les empreses i, sobretot, l’Ajuntament deixin de ser simplement consumidors d’energia i passen a ser productors d’energia renovable”.  Finalment, Ruiz va mostrar-se partidària d’augmentar el parc públic d’habitatges que permeti l’emancipació de les persones “en qualsevol etapa de la seva vida”


Marta Rovira ha qualificat ERC “com l’única força territorial amb implantació molt homogènia a tot el territori” i tambéha reivindicat que és l’única marca pròpia del municipalisme que “té tot el país al cap”. La secretària general d’ERC també ha apuntat que “cal  més coordinació entre les diferents administracions per trobar la manera de sortir de la crisi”.


Finalment, adreçant-se als candidats i candidates, ha explicat que “intentem aprofitar les eleccions per sumar gent des de la diversitat”. Des d’aquesta diversitat, assegura Rovira, “serem capaços d’arribar a tothom” i eixamplar la base cap a una república catalana.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris