A7R00139_1440x961
Organitzadors, promotors i restauradors de la nova edició del Corretapa a la terrassa d'El Mirador Quim Pascual
26/05/2022 Actualitat
Torna el CorreTapa amb novetats

La festa de la gastronomia celebrarà la 6a edició del 8 a l’11 de juny amb 20 participants, nous premis i una festa de cloenda

Jordi Rius

Castellar recupera enguany l’esdeveniment gastronòmic més popular i participatiu de tot l’any: el CorreTapa Castellar. Després de l’aturada obligada a causa de l’esclat de la pandèmia, l’Ajuntament organitza la 6a edició d’aquesta iniciativa –entre el 8 i l’11 de juny–, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el suport de Comerç Castellar i la dinamització d’Ielou Comunicació. Una vintena d’establiments prendran part a la iniciativa . 


L’esdeveniment tindrà lloc preferentment a l’exterior de cada local participant. Per evitar aglomeracions dins dels recintes, cada local disposarà d’un espai de terrassa a la via pública, delimitat i facilitat per l’Ajuntament, hàbil durant els tres dies de l’esdeveniment. També la quota de participació és gratuïta per als bars i restaurants participants. La regidora d’Activitat Econòmica, Anna Mármol, ha precisat que enguany l’Ajuntament ha decidit organitzar la festa de la gastronomia “per donar suport al sector de la restauració, que ha patit molt la pandèmia, i afavorir la participació de bars i restaurants”.


 A les terrasses les persones tastadores podran demanar i degustar la tapa (amb la cervesa) a un preu de 3,5 euros al personal de cada establiment, que les  atendrà des de la porta del local, de manera que no s’interromprà l’activitat habitual de cada establiment. L’horari del CorreTapa es limita, enguany, a la tarda-vespre dels quatre dies consecutius, de dimecres a dissabte, de manera que cada local participant establirà el seu horari concret a partir de les 19 hores.


Júlia Lluelles, de Llullu Cakes, i Anna Giménez, de La Casa de Las Chuches, totes dues a la plaça Calissó, és el primer any que participen al CorreTapa i ho fan “per fer poble i perquè la gent de Castellar ens conegui”. Totes dues elaboraran tapes dolces: en el cas de La Casa de las Chuches seran llaminadures amb xocolata desfeta i en el de Llullu Cakes, una tapa amb fruita. Carles Calsina, el xef del restaurant Garbí s’ha decidit a participar enguany a la proposta gastronòmica perquè “es pot fer a partir de les set del vespre i podrem atendre les persones que vinguin en una terrassa”. La Mireia Lluch, del bar Califòrnia, ha optat per fer una creació “creiem que exclusiva de Castellar, que són els torreznos de Sòria amb un melós de patata”. Lluch confia  que enguany la gent surti al carrer a gaudir de les tapes, “com vaig fer abans de tenir el local”.


PREMIS I CONCURS DEL CORRETAPA
Com és habitual en cada edició del CorreTapa Castellar, es premia la participació de la ciutadania i  l’adhesió dels establiments participants. En aquest sentit, la iniciativa recupera el clàssic sorteig d’entre totes les butlletes dipositades a les urnes que es trobaran als establiments participants. Per tal que aquestes butlletes siguin vàlides, caldrà aconseguir fins a cinc segells d’establiments diferents, omplir correctament la casella de les dades personals i votar la “millor tapa 2022”. D’entre totes les butlletes vàlides se sortejarà un àpat per a dues persones per valor de 60 € a bescanviar en qualsevol dels establiments que participaran en l’edició del 2022.


En paral·lel, la ciutadania també podrà participar en el concurs d’Instagram que premiarà la fotografia amb més “m’agrades” compartida a la xarxa social amb l’etiqueta #CorreTapaCastellar. El perfil guanyador rebrà un xec valorat en 25 € a bescanviar en qualsevol dels establiments gastronòmics participants en el CorreTapa Castellar 2022.


D’altra banda, les diferents propostes dels establiments gastronòmics podran optar, enguany, a dos grans premis: el Premi Guanyador CorreTapa Castellar 2022 i el Premi Popular 2022. En el primer cas, un jurat format per tres persones professionals i/o vinculades al sector de la restauració, no participants en l’edició d’enguany, determinaran el premi a partir de la mitjana de puntuacions de diverses categories. Finalment, el Premi Popular resultarà de la mitjana de tots els vots emesos pels clients que tastin les tapes, a través de les butlletes dipositades a les urnes


FESTA PER CELEBRAR L'EDICIÓ 2022
La darrera novetat d’enguany és la festa de cloenda que se celebrarà un cop passat el cap de setmana del CorreTapa. L’acte, que serà obert a la ciutadania i es farà a l’aire lliure, comptarà amb l’assistència de les entitats organitzadores i, molt especialment, dels representants dels diferents establiments participants. L’acte de cloenda comptarà amb música en directe i piscolabis per als assistents i acollirà el lliurament dels diferents premis, així com la resolució en directe del sorteig de la butlleta guanyadora d’entre totes les que s’hagin recollit. “Hem volgut organitzar una festa per, d’alguna manera, agrair la feina que faran els restauradors durant aquests dies”, remarca Mármol.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris