arbre_950x634
Retirada d'un arbre caigut a la via pública a causa del temporal Glòria - ÒSCAR MORENO
21/01/2020 Actualitat
El temporal Glòria es deixa notar a Sant Feliu del Racó

La llevantada també ha provocat incidències a diverses urbanitzacions de Castellar, per caiguda d'arbres i restriccions en la circulació

Redacció

Durant tota la jornada els efectius d'emergències de Castellar del Vallès han treballat de valent per fer front a l'arribada del temporal Glòria a la vila. Les afectacions del tempotal han tingut lloc bàsicament a Sant Feliu del Racó per la caiguda d'arbres. Des d'aquest migdia, s'han produït diversos talls de carrers i vies com la BV-1249. En aquesta carretera, ha caigut un pi de grans dimensions que ha tallat l'accés al nucli agregat. Dues hores més tard, s'ha pogut restablir el trànsit.

 

Al passeig de Muronell, al Racó, hi ha hagut caigudes de dos arbres: un dels impactes ha afectat una casa, i l'altre ha afectat la confluència del passatge amb el passeig de les Roques. En tots dos casos, s'ha establert el pas alternatiu pels vehicles mentre s'han dut a terme els treballs per retirar l'arbre. Un altre arbre caigut, en aquest cas entre el carrer del Repòs i del Setrill d'El Racó, ha afectat la calçada de manera important i ha obligat a establir pas alternatiu. Les incidències s'han replicat a la circulació de la línia C4, que ha modificat el seu recorregut perquè l'impacte d'un arbre sobre el cablejat elèctric, ha obstaculitzat que circulés per la urbanització d'El Racó.

 

Retirada de l'arbre caigut a la carretera de Sant Feliu

Retirada de l'arbre caigut a la carretera de Sant Feliu

 

Segons han confirmat des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, aquesta tarda també s'han produït més incidències per caigudes d'arbres a diverses urbanitzacions: Airesol D, Airesol A-B, al carrer Can Juliana, i a l'Airesol C, al carrer Espígol. La carretera B-124 també ha patit els efectes de la llevantada. Durant unes hores, no s'hi ha pogut circular en alguns trams amb normalitat tot i que, a hores d'ara, el trànsit s'ha restablert. El vespre ha portat més intensitat en les ratxes de vent, i pluja continuada que ha remullat el terreny, la qual cosa fa créixer exponencialment el risc de caiguda d'arbres, segons alerten des de la regidoria.

 

En aquesta primera jornada del fenomen Gloria, un ampli dispositiu municipal s'està coordinant per donar resposta als incidents provocats pel temporal. Diversos equips de la Brigada Municipal, una dotació de Bombers Voluntaris, dos equips d'ADF, efectius del SERNA i de la Policia Local, lideren l'operatiu que es mantindrà a ple rendiment durant les pròximes hores. A causa del temporal, l'Ajuntament de Castellar ha anul·lat les activitats a l'aire lliure almenys fins demà al migdia. 

 

 

DARRERA ACTUALITZACIÓ 20.40H

Comparteix
M'agrada
Comentaris