Jordi Casamada, CEO d'Accent Systems_617x412
Jordi Casamada, CEO d'Accent Systems - Q. Pascual
16/09/2021 Actualitat
Tecnologia castellarenca a Hong Kong

Acccent Systems treballa per a clients com Tesla i Volkswagen, o el metro de Hong Kong

Rocío Gómez

El 70% de la producció de l’empresa castellarenca Accent Systems es destina a exportació. Treballen de costat amb més de 10.000 clients arreu del món entre els quals destaquen la multinacional espanyola d’energia, telecomunicacions i transport Abengoa, el grup Volkswagen, la capdavantera Tesla o el metro de Hong Kong. En poc més d’una dècada, Accent Systems ha assolit una gran projecció internacional en el seu l’àmbit d’especialització: internet de les coses (IoT). “Internet de les coses és un concepte que engloba els dispositius electrònics connectats a internet i alguns programes connectats al núvol per controlar diversos dispositius i adquirir una sèrie de dades. Això pot servir, per exemple, per connectar i desconnectar remotament dispositius, però també per planificar accions de manteniment. Primer ens vam posicionar en l’IoT per millorar la vida de les persones, però ara treballem per salvar vides”, explica Jordi Casamada, CEO d’Accent Systems.


De fet, l’empresa negocia amb un dels seus clients, el metro de Hong Kong, la posada en marxa d’un projecte per millorar l’accessibilitat per a les persones sordes. De moment, totes les estacions de metro de Hong Kong han implantat un sistema de beacons, un dels dispositius que ha dissenyat Accent Systems, que permet geolocalitzar els usuaris.  “Fan servir uns dispositius per poder localitzar els usuaris del metro a les andanes i les estacions per oferir-los diversos serveis a través d’una aplicació, per exemple un mapa o la ruta més ràpida. Amb internet no seria possible, perquè no arriba a l’estació, però amb els ‘beacons’ ho poden aconseguir perquè és un sistema de localització en interiors”, detalla Casamada.


Aquesta tecnologia de GPS d’interior també es fa servir per a altres sectors pel seu potencial quant a seguretat. Permet identificar situacions de risc en espais sense cobertura com mines, fàbriques o entorns d’indústries pesants, “per prendre decisions intel·ligents” o, en cas que no es pugui prevenir un accident, emetre un senyal d’alarma per socórrer el personal afectat o solucionar l’avaria.


POLSERES PER RASTREJAR LA COVID-19
L’empresa castellarenca no ha parat màquines durant la crisi del coronavirus, sinó que ha aprofitat per treballar en ginys que s’adaptin al nou escenari sorgit arran de la pandèmia. Així, l’any passat van dissenyar les polseres Contact Tracing, que funcionen amb Bluetooth i que es fan servir per rastrejar els contactes per tal de frenar la propagació de contagis en una comunitat. Tesla o el govern de Qatar són alguns dels clients que han confiat en aquesta nova proposta  d’Accent Systems. “És un sistema molt eficient per gestionar la Covid-19 en una empresa i un element de protecció per als treballadors. Et permet aïllar de manera selectiva les persones que han estat en contacte directe amb un positiu. Actualment, estem en una fase de negociació amb un estat dels EUA per desplegar les polseres a totes les escoles públiques de l’estat”, apunta. 

 

Recupera l'entrevista de Jordi Casamada al programa Connectats de La Xarxa

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris