WhatsApp Image 2020 08 07 at 11.19.09_1440x961
Personal de la Creu Roja i agents cíviques que fan accions d'informació a la població sobre la importància de seguir les mesures de protecció per la COVID-19
07/08/2020 Actualitat
Tasques de promoció de la salut per conscienciar sobre la COVID-19

Voluntariat de la Creu Roja estarà fins a finals d'agost recorrent cada tarda els principals espais on s'acostuma a produir concentracions de persones. A més, quatre agents cíviques han començat aquesta setmana accions d’informació i vigilància als carrers i places de la vila

Persones voluntàries de Creu Roja van començar dimecres i fins a finals d’agost tasques de promoció de la salut amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància de complir les mesures de prevenció de la COVID-19.

 

Aquest servei d’informació i assessorament és una acció conjunta entre l’Ajuntament i Creu Roja, seguint la línia de col·laboració establerta durant els mesos d’emergència sanitària. La tasca es durà a terme cada tarda, de 17.30 a 20 h, a les places d’Europa, de Catalunya, Major, d’El Mirador, del Mercat i Joan Corominas, totes elles espais en què s'acostuma a produir concentracions de persones.

 

Principalment, recordaran les recomanacions establertes per les autoritats sanitàries, com el distanciament mínim d’1,5 metres entre persones, el rentant de mans freqüent, l’ús de la mascareta cobrint nas i boca, i evitar compartir menjar i estris, entre d’altres. A més, lliuraran mascaretes en casos de necessitat de les persones més vulnerables.

 

Totes les persones que realitzaran aquestes tasques provenen de la borsa de voluntariat que es va posar en marxa durant l’estat d’alarma. De moment, començaran a fer-ho onze persones, tot i que en els propers dies s’hi incorporaran més voluntaris i voluntàries. Les persones que estiguin interessades a col·laborar amb aquesta iniciativa poden adreçar-se a Creu Roja, a través del correu electrònic castellarvalles@creuroja.org. L’entitat també ofereix formació en l’àmbit de la promoció de la salut a totes aquelles associacions i entitats que ho sol·licitin.

 

 

QUATRE AGENTS CÍVIQUES

La tasca de les persones voluntàries de Creu Roja se suma a les accions d’informació i vigilància als carrers i places de Castellar del Vallès que han començat a fer quatre agents cíviques aquesta setmana i durant dos mesos.

 

Les quatre persones contractades estan adscrites a la Regidoria de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme i vetllaran, a més de perquè es compleixin les mesures de prevenció de la COVID-19, per controlar l’aforament d’espais com el mercat municipal, el mercat ambulant dels dissabtes o els jocs d’aigua de la plaça de Catalunya.

 

A més, treballaran perquè no es produeixin conductes incíviques. Si s’escau, podran amonestar verbalment les persones que incompleixin la normativa de civisme o de prevenció de la covid-19 i, arribats al cas, posar-se en contacte amb la Policia Local.

 

També podran atendre queixes i suggeriments de la ciutadania i comunicaran als serveis municipals les deficiències que es pugin detectar en equipaments i a la via pública.

 

Podeu veure les tasques de la Creu Roja i de les agents cíviques en aquest vídeo

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris