Plànol de la carretera C-1415a_617x412
Plànol de la carretera C-1415a
19/05/2020 Actualitat
Surt a licitació el projecte de millora de la C-1415a per 3,35 milions

L’actuació inclouria adequacions del ferm entre els diferents punts quilomètrics entre Terrassa i Sentmenat

Redacció

La Generalitat, a través del perfil de perfil de contractació pública, acaba d’anunciar la licitació de projecte de millora del ferm de la carretera C-1415 entre Terrassa i Sentmenat. L’actuació, pressupostada en uns 3,35 milions d’euros, se centraria entre els punts quilomètrics 18,570 i 27,275 (entre Terrassa i Castellar)  i entre els 28,270 i 32,585 de la via (entre Sentmenat i Castellar). Les obres tenen un període de durada de 10 mesos a partir de la seva execució. Aquesta actuació afavorirà la seguretat i la comoditat en la conducció mitjançant millores en les interseccions, el ferm, la senyalització, l’abalisament, el drenatge i les barreres de seguretat.


Les obres que es duran a terme consistiran en la millora del ferm, amb un tractament previ en aquells punts de la carretera que estiguin malmesos, la millora de la seguretat en encreuaments amb  esclarides en marges de la carretera; s’enretiraran uns metres els talussos per afavorir la visibilitat en les interseccions. Pel que fa a les interseccions amb la B-124 a Castellar es configurarà un illot central per als girs a l’esquerra i illetes deflectores per a canalitzar els girs a la dreta. També es condicionarà el camí de vianants existent al marge dret de la carretera entre l’inici de l’actuació (quilòmetre 18,5) i la intersecció Torre de Mossèn Homs, amb una longitud de prop de 500 metres. Es farà un abalisament de la carretera en trams a l’entrada dels nuclis urbans en què existeixen fileres d’arbres ornamentals pròximes a la calçada.


També es millorarà la senyalització vertical i horitzontal, així com d’altres elements d’abalisament i de les barreres de seguretat. El drenatge també es millorarà el drenatge, mitjançant la neteja de cunetes, passos salvacunetes i elements de desguàs. Finalment, es construiran cunetes transitables, que, a més, de facilitar el drenatge, permeten donar un sobreample a la carretera.


La millora de la carretera era una demanda per part del veïnat de Can Font i Ca n’Avellaneda, que fins tot van presentar un informe al Servei Català de Trànsit per l’elevada sinistralitat de la C-1415a. L’Ajuntament també va expressar les seves queixes en nombroses reunions amb el Departament de Territori i Sostenibilitat pels continus accidents de trànsit i l’elevat pas de camions en una carretera amb problemes de ferm.  La C-1415a pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat i té un trànsit que varia entre els 5.300 vehicles/dia entre Terrassa i Castellar i els 6.500 entre Castellar i Sentmenat. El 2017 la Generalitat va anunciar una partida de 81.000 euros per arreglar els punts negres de la carretera però no es va arribar a executar. Aleshores, el compromís de la Generalitat de millorar la seguretat de la C-1415a es va adoptar després que els ajuntaments de Castellar del Vallès, Matadepera, Sentmenat i Terrassa reclamessin prèviament mesures amb urgència per reduir l’accidentalitat d’aquesta via.  En un  informe del RACC  de 2016 la C-1415a entre Terrassa i Sentmenat figurava com un dels trams amb més sinistralitat de Catalunya.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris