09 sentits_1440x961
Alumnes de 3r de l’Emili Carles-Tolrà en el passatge divendres passat. || C. DOMENE
01/12/2023 Actualitat
Suma + convida les escoles a treballar sobre els sentits

El passatge dels sentits proposa als alumnes una experiència immersiva

Jordi Rius

Suma + ha posat en marxa aquesta setmana el passatge dels sentits, una experiència sensorial adreçada a les escoles del municipi que té com a objectiu que “els alumnes puguin treballar la part dels sentits, que tots sentim diferent o que hi ha gent a qui li falta un sentit”, explica la presidenta de l’entitat, Rat Basterretxea. “Són coses que en el dia a dia no hi parem atenció i la idea és que els nens i nenes poguessin parar i centrar-se en això, valorar els sentits, molts sons, moltes olors i moltes quotidianitats de cada dia que poguessin posar en valor”, afegeix Basterretxea.

 
El projecte, emmarcat en la Marató de la Diversitat 2023,  s'ha fet per a les escoles de Castellar a la Sala Polivalent d’El Mirador i Suma + ha programat dos dies (el 15 i el 16 de desembre) per obrir-lo a  alumnes que no estudien a Castellar -ben aviat obriran inscripcions a la seva pàgina web-.  El passatge compta amb l’assessorament de la directora de la coral Pas a Pas, Clara Martí, i la directora artística Irene Garrido.  De fet, la idea del passatge va sorgir d’un concert de Pas a Pas que estava enfocat al món dels sentits.  Martí i  Garrido “han muntat tota la història, que és una experiència immersiva on els infants passen per diferents sales: una de tova, una altra fosca, una de miralls, un jardí, una sala de les olors i una sala final, que inclou totes les altres”, apunta la presidenta de Suma +-.  Voluntaris de l’entitat s’han encarregat d’executar les diferents sales “amb material reciclat i que no ha tingut cap cost”, assegura Basterretxea, que afegeix que “ha estat una experiència molt enriquidora veure més de 30 persones treballant per fer aquest projecte totalment voluntari”. L’experiència  immersiva també s’aconsegueix amb uns auriculars que cada infant du posats i “la història tant passa en els auriculars com  en ell mateix. L’infant es va movent pels diferents ambients en funció de com ell sent”, assegura Basterretxea.


Després dels primers dies de posada en funcionament del passatge, “l’experiència està sent molt positiva, perquè els nens i nenes estan sortint molt contents, molt il·lusionats i el feedback que estem tenint amb els professors és molt positiu”, remarca la presidenta de Suma +.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris