10   Artur Ramon. DSC07321 (2)_1440x961
L'acadèmic i expert en art Artur Ramon abans de la seva conferència a L'Aula || Francesc Vilaclara
11/05/2022 Actualitat
Les segones avantguardes a Catalunya. Una visió crítica i divulgativa

L'expert en història de l'art Artur Ramon Navarro va ser el convidat de la sessió de L'Aula d'aquest dimarts

Artur Ramon Navarro és acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i, alhora, és antiquari i divulgador apassionat de la història de l’art. Aquesta capacitat divulgativa va brillar especialment en la conferència “Les segones avantguardes a Catalunya”, que ens va oferir dimarts passat a l’Aula de Castellar. 


Va centrar-se en l’art que es va produir en el període històric de després de la Guerra Civil fins als anys 60. Va destacar la figura de Tàpies, pare de l’Informalisme, i va analitzar la trajectòria d’altres artistes menys coneguts, però també importants, com Guinovart, Subirachs, Ràfols-Casamada, Hernàndez Pijuan, entre d’altres. És de remarcar l’esperit crític amb què va valorar la personalitat artística de Tàpies, un pintor que ha volgut tant invisibilitzar la seva etapa realista, com imposar el seu informalisme matèric i abstracte als artistes de la seva generació. Sense deixar de considerar la importància rellevant de Tàpies, Artur Ramon va posar en evidència el seu estancament artístic i un protagonisme que no ha deixat espai a d’altres artistes importants.


Són remarcables les col·laboracions radiofòniques d’Artur Ramon al programa de Josep Cuní a SER Catalunya. I cal destacar els seus llibres “Ofici d’Antiquari”, “Nada es bello sin el azar”, “Les obres mestres de l’art català: el museu imaginari d’Artur Ramon”, “Museu Nacional d’Art de Catalunya: un itinerari”, “Art trobat”.

 

En el següient pòdcast es pot accedir a la xerrada íntegra:

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris