WhatsApp Image 2022 03 20 at 21.22.12_950x634
Una imatge de la Fira de Sant Josep de l'any passat
15/03/2023 Actualitat
Un Sant Josep farcit d’actes

A més del tradicional mercat d’aliments artesanals, hi haurà tallers, ball de gitanes i sardanes

Jordi Rius

Aquest diumenge se celebra la Festa de Sant Josep amb el tradicional mercat d’aliments artesanals a la plaça d’El Mirador durant tot el dia amb la participació de  28 parades de sectors com embotits, formatges, bacallà, pastisseria, pa, coques, vins, caves, vermuts, dolços, mel o  cosmètica natural [veure quadre adjunt amb el llistat de les parades]. A les 10.30 h es farà el repartiment de coca i, a la tarda, a les 17.30 h, el de crema de Sant Josep. “Serà una fira totalment com les d’abans i esperem que la meteorologia ens acompanyi”, explica la regidora de Cultura, Joana Borrego, que remarca que el dia de Sant Josep “és un dia molt important i la persona que el viu pot passar tota la jornada al carrer”.
Com a prèvia de la festa, dissabte 18 s’han programat activitats musicals com  la 7a edició dels Petits concerts de Sant Josep  (diumenge hi actuaran els  combos moderns a partir de les 11 h a la plaça del Mirador) i Els colors de Duke Ellington. 


Diumenge, durant la Festa de Sant Josep, també hi haurà espai per a les ballades de gitanes a partir de les 12.30 h amb el Ball de Gitanes de Castellar i de sardanes  amb la Cobla Jovenívola de Sabadell organitzades per ASAC i l’Ajuntament. Totes dues ballades es faran a la plaça del Mercat. Borrego ha destacat que el Ball de plaça amb la Cobla Orquestra La Cartutxa  “serà com la presentació de l’inici de temporada que fan pels voltants de març en algun pavelló”.


Una de les novetats d’aquest Sant Josep  són els dos tallers organitzats per Boscat i l’Associació de Propietaris Forestals de Castellar del Vallès, Gallifa i Sant Llorenç Savall. El primer d’ells serà el de Nendo Nango, del qual se’n faran dues sessions, a les 12 i a les 16 h. El Nendo Dango és una tècnica d’origen japonès que consisteix a crear unes boles d’argila amb llavors autòctones per cobrir el sòl, frenar l’erosió i incrementar la biodiversitat. Les llavors floreixen i aquestes flors són importants pels insectes pol·linitzadors. En aquest taller es realitzaran boles d’argila que després es podran endur a casa i plantar-les. 


 El segon dels tallers es titula ‘Crea el teu bosc’ i es farà en dues sessions, a les 13 i a les 17 h.  L’assistent al taller podrà crear el seu bosc amb fang i diferents elements de la natura, aprendre sobre les seves funcions i què podem fer per ajudar als boscos de Castellar a adaptar-se al canvi climàtic. 

 

capturada


I la Fira de Sant Josep també tindrà un component solidari.  Els Bombers Voluntaris de Castellar i el Banc de Sang i Teixits organitzen entre les 10 i les 14 h la campanya de donació de sang Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang amb una unitat mòbil a la plaça d’ElMirador, una iniciativa del col·lectiu solidari de Bombers de la Generalitat ‘Bombers amb cor’ i del Banc de Sang i Teixits. 


Molt a prop, a les 14 h, l’Associació del Centre ha organitzat la primera paella popular al mateix carrer Major per a celebrar el primer aniversari de l’entitat.

Comparteix
M'agrada
Comentaris