A7 0211_1440x961
Una terrassa del carrer Sala Boadella a finals de maig Quim Pascual
22/09/2020 Actualitat
Salut vol reduir de 10 a 6 el nombre màxim de persones per reunió

La mesura, que encara s'ha d'aprovar, es vol adoptar per reduir els brots en entorns familiars 

Redacció

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquesta tarda noves mesures per reduir els contagis per la Covid. La més novedosa és la reducció del nombre màxim de persones que es poden reunir, passant dels actuals 10 a 6. És una mesura que encara no s'ha aprovat i que està pendent de rebre el vist-i-plau del Procicat, que es reunirà aquesta setmana. Argimon ha destacta que "proposarem al Procicat que les reunions de 10 persones es redueixin de moment a 6, perquè els brots bàsicament són intrafamiliars. Es tracten de brots en l'entorn social més proper"

Argimon ha admès que la decisió arriba "relativament aviat" però defensa que cal ser "ràpids i proactius". El coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha assegurat que es basa en la teoria de la "bombolla social" en què el nucli familiar que conviu sota el mateix sostre va de 4-6 persones.

"Pretenem que les persones es puguin desplaçar en grups segurs, perquè el risc epidemiològic passa quan es barregen els grups, arriben persones de diferents procedències i el contacte de persones diferents acaba transmetent la malaltia a un grup familiar que no tenia contagis."

Aquesta mesura se suma a la de la reducció de les quarantenes de 14 a 10 dies, que ha anunciat aquest matí el departament de Salut.

Comparteix
M'agrada
Comentaris