12 Taller defensa_1440x961
En el taller es fan servir diferents materials, com les manyoples de boxa, que es combinen amb diferents moviments / Carles Díaz
23/03/2023 Actualitat
Saber reaccionar davant una agressió

Una vintena de dones han iniciat el taller de defensa personal creat per la Regidoria de Feminisme

Cristina Domene

Aprendre a defensar-se davant una agressió física hauria de ser una coneixença sense distinció de gènere, que promogués l’activitat física i la millora de la salut en general. Per desgràcia, és una activitat que les dones demanden cada vegada més per l’augment de casos d’agressions i violacions. Per satisfer aquesta demanda, la Regidoria de Feminisme ha impulsat un taller de defensa personal que té lloc cada dimecres, després de l’èxit que va tenir el tastet que es va fer al novembre, amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere.


L’encarregat de l’activitat, a la qual ja hi ha inscrites 21 dones, és David Dalmau, monitor esportiu, expert en arts marcials i kungfu. Ell ha adaptat certs moviments i tècniques d’aquesta disciplina xinesa tradicional per extreure’n la part més pràctica i aplicar-la en el taller: “Per a mi el més important és que s’adonin que són capaces de repel·lir una agressió. No importa la força ni l’envergadura”. Durant el curs s’ensenyen diferents habilitats per aprendre a defensar-se. “L’habilitat principal per defensar-se és estar atenta a allò que t’envolta. Si no hi ha més remei que enfrontar-te a l’agressió, del taller surten capacitades per saber sortir-se’n”. Dalmau considera que tant de bo no fos necessari aquest taller, però que desgraciadament moltes dones el necessiten. “Cada vegada interessen més. Jo crec que tal com rebem les notícies d’agressions sexuals, de maltractaments... la dona està veient que necessita alguna eina per defensar-se davant d’aquesta situació. I és trist, ho dic amb el cor a la mà. Quan això ho podríem fer com a salut, com a manteniment del cos...”. No és la primera vegada que el monitor imparteix aquest tipus de taller, i el retorn que rep d’antigues alumnes és que gràcies a les nocions apreses han sabut reaccionar: “Em trobo amb noies que han patit agressions. Fa uns dies, una alumna explicava que l’havien agafat pel braç i que gràcies a les tècniques que havia après en el taller se’n va saber sortir”.


Berta Pellicer és una de les dones que va assistir dimecres al taller. La jove ja havia fet el del novembre i ha decidit repetir i continuar el curs, que s’allargarà fins al juny. “Trobo que tenir nocions d’autodefensa és molt profitós perquè, tot i que no vull viure en una paranoia constant que m’atacaran, la realitat és la que és. I, a més, treballo en l’àmbit social i saber fer contencions em va molt bé”. Si la Berta repetia, Chus Victorio hi participava per primera vegada: “La meva motivació és l’exercici físic. Crec que no m’hauria de defensar de ningú, que cap dona ho hauria de fer”.


El taller, que és gratuït, té lloc a l’Espai Tolrà els dimecres de 17.45 a 18.45 h. Encara hi ha places obertes. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris