Dos operaris treballant a la bassa de la plaça Catalunya _617x412
Dos operaris treballant a la bassa de la plaça Catalunya - C.DOMENE
24/03/2017 Actualitat
S'inicia la transformació de la plaça Catalunya
L'obra, de tres mesos de durada, convertirà la bassa de la plaça en un espai de jocs d'aigua
Redacció
L'Ajuntament de Castellar del Vallès va iniciar la setmana passada els treballs per convertir la bassa de la plaça de Catalunya en un espai de jocs d'aigua. Segons un comunicat municipal, el consistori té previst posar en funcionament aquest estiu la nova àrea lúdica, que comptarà amb una quarantena d'elements recreatius que funcionaran amb polsador mitjançant un circuit d'aigua tancat i reciclable.

L'actuació, que va començar el passat 16 de març, va a càrrec d'Obres i Projectes de Catalunya SL i implica un cost d'execució de 271.574 euros. L'empresa adjudicatària té previst finalitzar-la la primera quinzena de juny.Els treballs s'han iniciat amb el buidatge de la bassa i el desmuntatge de les instal·lacions obsoletes. A continuació es procedirà a col·locar les canalitzacions d'aigua des de la sala de màquines fins a cadascun dels diferents jocs. Acte seguit serà el moment d'omplir la zona amb terres per col·locar-hi finalment un paviment de formigó antilliscant i els brocs per on sortirà l'aigua. Aquests estaran situats al nivell del paviment o en elements verticals.

La intervenció, que està inclosa en el pressupost d'inversions d'aquest 2017, suposarà que la superfície actual de la bassa, de 700 metres quadrats, es transformi en un espai que disposarà de dues àrees diferenciades de joc: una de familiar, amb 25 jocs d'aigua adreçats a persones de totes les edats, i una altra d'infantil, dirigida als més menuts, que tindrà fins a 18 elements de joc. En tots dos casos, els jocs s'activaran amb una freqüència determinada quan es premi el polsador, de manera que els usuaris podran anar interactuant amb els diferents elements. A més, l'espai, que estarà adaptat a persones amb diversitat funcional, disposarà de dutxes i de dues plataformes d'estada que faran la funció de platges dures: una d'elles contindrà taules de pícnic mentre que l'altra està pensada per poder-hi descansar o prendre el sol.

D'altra banda, es mantindrà l'escultura de la balena, obra de l'escultor Joan Coderch i que es va instal·lar quan es va inaugurar la plaça l'any 1995. Segons ha explicat l'alcalde, Ignasi Giménez, "la bassa de la plaça Catalunya s'ha convertit amb els anys en una instal·lació obsoleta, amb un alt cost de manteniment i neteja". "El que fem -afegeix- és adaptar-la i donar- li un nou ús d'especial interès per a infants i joves i que ens permetrà tenir una alternativa per combatre la calor".
Comparteix
M'agrada
Comentaris