Ultima hora Actual_617x412
10/09/2019 Actualitat
S'ajorna l'acció ‘Llum i Llibertat’

Es treballa per buscar una nova data d'il·luminació i es manté el sopar a El Bruc

Davant de les adverses condicions meteorològiques previstes per a tot el dia 10 de setembre, i en ser la seguretat dels participants la nostra màxima prioritat,reunits amb la comissió de seguretat (Protecció Civil, Bombers, Mossos d’Esquadra i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) ens veiem en l’obligació d’anunciar que s’ajorna l’acció de posar 131 farells a 131 agulles de Montserrat. Des de l’organització, es vol fer constar la intenció de trobar una nova data per portar a terme aquesta acció, que s’anunciarà properament. El Centre Excursionista de Castellar (CEC)  s'havia afegit al projecte, impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana de Manresa, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d’Òmnium Cultural.

 

El 8 de juliol de 1951, els castellarencs Josep M. Torras i Joan Nubiola van obrir un agosarada via d’escalada a l’agulla de la Figuereta (muralla oest de Montserrat), una agulla que ha esdevingut una via clàssica dins el món de l’escalada. En el marc d’aquest projecte,  l’agulla de la Figuereta serà una de les 131 agulles montserratines s'havi d'il·luminar la nit del 10 a l’11 de setembre d’aquest 2019, amb un farell col·locat per escaladors del CEC.


Pel que fa al sopar, que s’havia de fer al Bruc a l’aire lliure, es manté però reubicat al pavelló municipal de Sant Fruitós de Bages a les nou del vespre. L'edifici està situat a la carretera de les Brucardes cantonada avinguda de Sant Joan.

Comparteix
M'agrada
Comentaris