L’emblemàtica glorieta dels Jardins del Palau Tolrà, ja rehabilitada.
L’emblemàtica glorieta dels Jardins del Palau Tolrà, ja rehabilitada Cedida
11/07/2018 Actualitat
S'acaben els treballs de reforma dels Jardins del Palau Tolrà

El darrer treball ha estat la rehabilitació de la glorieta octogonal

La finalització aquesta setmana de les obres de rehabilitació de la glorieta octogonal suposarà l’acabament dels treballs de remodelació dels jardins del Palau Tolrà que s’han dut a terme en aquest espai durant els darrers tres mesos.  Aquest element arquitectònic, situat a la cantonada entre el passeig de Tolrà i el carrer de General Boadella,  ha estat objecte d’una restauració que ha inclòs també treballs de pintura i la instal·lació d’il·luminació interior.  El regidor de Planificació, Pepe González,  va indicar en el començament de les obres que la nova glorieta seria “com un far”.

La intervenció és una de les actuacions que s’han estan realitzant als jardins del Palau Tolrà des del mes d’abril passat amb el doble objectiu de recuperar els elements patrimonials de l’espai i de millorar-ne la seguretat en la realització d’activitats públiques. En aquest sentit, a més de l’arranjament de la glorieta, s’ha dut a terme també el reforç de l’estructura de la pèrgola rectangular que fa la funció d’escenari, consolidant-ne les bigues del forjat del terra. També s’ha modificat el paviment de davant de l’escenari, de manera que l’espai que fa de platea està ara orientat frontalment a l’escenari, i no de forma inclinada com abans de l’inici de les obres. Així, s’ha aconseguit ampliar la capacitat d’espectadors, i a més s’han millorat les condicions de visibilitat del públic assistent als actes que s’hi fan.

D’altra banda, també s’ha intervingut en la zona enjardinada, on gairebé no s’havia actuat des de la inauguració del Palau Tolrà com a seu consistorial, l’any 1994. S’han pavimentat els camins de dins dels jardins, amb l’objectiu de millorar-ne l’accessibilitat, que era molt dolenta especialment en dies de pluja. Així mateix, s’ha netejat el jardí de vegetació salvatge no ordinària, i s’hi han plantat una desena d’exemplars.

Les actuacions als jardins, un espai que s’inclou en el Pla especial de béns a protegir de Castellar del Vallès, ha suposat una inversió de 53.000 euros. En una fase posterior, s’obrirà un nou accés al Palau Tolrà des del carrer de Sant Josep.

TREBALLS A L'INTERIOR
Les obres a l’exterior no són les úniques que s’han realitzat els darrers mesos al conjunt del Palau Tolrà. Des de mitjans del mes de juny també s’està treballant en l’edifici, en una intervenció que s’inclou en l’apartat d’estalvi energètic del Pla d’Inversions 2018.

D’acord amb aquest objectiu, s’estan substituint totes les finestres i balconeres per unes de noves amb acabats de fusta com les anteriors, però que contenen elements que permetran aïllar fred i calor: juntes de goma, vidre de cambra de factor solar i tancaments per diversos punts. Sí que es mantindran, però, els porticons de fusta exteriors de color de verd.

Una vegada acabi la renovació dels tancaments, la intervenció a l’edifici, que suposa una inversió d’uns 90.000 euros, continuarà al paviment interior, que es restaurarà. Així, es farà un repàs de peces que es mouen i es netejarà i polirà tant el paviment de terratzo com el mosaic hidràulic original de l’edifici. 

Es preveu que aquests treballs finalitzin aquest mes de juliol, mentre que el conjunt d’actuacions en matèria d’estalvi energètic es completaran a finals d’any amb el canvi de caldera. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris