02 A7 6681_950x634
Uns infants encenent unes bengales a la revetlla de Sant Joan del 2020 Quim Pascual
22/06/2021 Actualitat
Una revetlla de Sant Joan per fer-la més a casa

Castellar acull la rebuda de la Flama del Canigó el dia 23 i les pastisseries i botigues de petards esperen remuntar vendes

Jordi Rius

No serà una revetlla com les d’abans de l’esclat de la pandèmia, però com a mínim es permetrà la reunió de persones per a fer les revetlles particulars. També caldrà tenir en compte que l’oci nocturn reobre portes a partir del dia 21 i algunes persones es poden apuntar a alguna festa en algun local, però que hauran d’abandonar a partir de les 3.30 h de la matinada. El Procicat també ha anunciat que les trobades socials seran sense límit de persones a partir de dilluns i que el nombre de comensals als restaurants passa de 6 a 10.


Dimecres 23, a partir de les 20 h, hi haurà l’arribada de la Flama del Canigó. La Flama arribarà cap als voltants de les 19.45 h a la plaça de la Fàbrica Nova i farà un recorregut amb membres del CAC fins a arribar a la plaça d’El Mirador. A la plaça es farà un acte organitzat per la CAL, Assemblea.cat, Ball de Gitanes, Club Atlètic Castellar, Centre Excursionista de Castellar, Gegants de l’ETC, ADF de Castellar que compta amb el suport de l’Ajuntament. L’acte inclourà la recepció de la Flama, parlaments, la lectura del missatge de la Flama i ballades de Gitanes, amb la presència dels gegants de l’ETC. 


L’Ajuntament no té previst cap dispositiu especial de control de la pandèmia per la revetlla, “però sí controls d’alcoholèmia i de seguretat ciutadana”, assegura el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva. A hores d’ara, no hi ha cap foguera autoritzada. El regidor de Seguretat Ciutadana explica que “preveiem que serà una revetlla controlada  i demanem a la gent que pugui complir amb totes les pautes de seguretat i que vagin amb molt de compte amb l’ús de gel hidroalcohòlic manipulant petards, perquè és perillós”.

 

capturada

Algunes de les novetats de petards d'enguany de Davidana

 

UN SANT JOAN DE TRACA
Hi ha ganes de celebració. I això ho noten els venedors de petards. Joan Navarro, de la botiga Davidana, va fer dilluns una oferta de 2x1 per a la compra de petards que es tornarà a repetir aquest divendres. “Va ser espectacular, ens va sorprendre molt. Habitualment fem dos dies amb ofertes de 2x1 i el primer dia no acostuma a venir gent”, constata Navarro. El propietari de la botiga Davidana considera que “serà una revetlla bastant bona, ja que la gent té ganes de tirar petards”, encara que apunta que el fet que el dia de Sant Joan s’escaigui en dijous “pot fer que la gent faci pont i el passi al càmping o a l’apartament i potser tindrem menys vendes” .

 

Alguna de les coques d'Andreví Pastissers

Algunes de les coques de Sant Joan que ha elaborat la pastisseria Andreví


L’altre ingredient de la revetlla de Sant Joan són les coques. Marc Andreví, de la pastisseria Andreví, confia a tenir una bona campanya de vendes.  A la pastisseria, a més de les clàssiques de crema, crema farcida, fruita i de llardons, “anem incorporant novetats com la de mascarpone o de Nutella”. També, atenent el nombre màxim de persones que es poden reunir, fan tres mides de coques: “la de quart, 500 grams i quilo”.


Pedro Sánchez, de la Pastisseria Sant Jordi, considera que, de moment “no hi ha gaire ambient de festa, la cosa està molt tranquil·la”. En aquest establiment elaboren coques de brioix de crema, de nata, de cabell d’àngel, de trufa i de llardons en diferents formats. I si el client se’n va de viatge, “normalment acostuma a encarregar-nos-les abans de marxar”.

 

REVETLLES A L'AIRE LLIURE I SALES DE FESTA

A part de muntar-se un mateix la festa amb amics a casa, també hi ha opcions per sortir a fora, això sí tenint en compte que la festa ha d'acabar a les tres de la matinada. La Balena Platja de la plaça Catalunya farà sopars a l'aire lliure amenitzats pel grup de rock acústic Nothing Re. La sala Serendipity Club, al carrer Rosselló, 4, farà una revetlla entre les 23 i les 3 h de la matinada. Per 5 euros s'ofereix una copa i un 'chupito'. I a la discoteca Revel, al carrer Capcir,5 hi haurà revetlla amb Roger Murgó i Roger Vich.

 

Alguns castellarencs van decidir celebrar la revetlla fent un sopar a l'aire lliure, com és el cas del bar de La Balena de la plaça Catalunya

La Balena ja va acollir l'any passar la revetlla de Sant Joan. || Q.PASCUAL

Comparteix
M'agrada
Comentaris