04  auxiliar conversa_1440x961
Auxiliar de conversa amb alumnes a una aula de l'escola Sant Esteve || Q. Pascual
11/01/2021 Actualitat
Retorn a les aules amb normalitat

Avui s’ha iniciat el segon trimestre amb classes presencials. Les dades evidencien que els centres escolars són segurs si es prenen les mesures idònies

Cristina Domene

Avui s’ha iniciat el segon trimestre del curs escolar vigent. Prop de 4 mil alumnes han retornat a les aules a Castellar, uns dies després del que és habitual al gener, amb les mateixes condicions de seguretat per la pandèmia que ja es van marcar al setembre. El regidor d’Educació, Joan Creus, assegura que dins del context de pandèmia, el curs s’ha iniciat amb normalitat: “La mesura d’endarrerir la data d’inici del 8 a l’11 es va prendre amb certa preocupació, perquè era una reacció a unes dades dolentes, però avui el curs s’ha iniciat amb tota la normalitat a què estem acostumats ara, i totes les direccions dels centres educatius de la vila ens han dit que han començat bé”.

 

En principi, avui s’inicien les classes sense classes ni grups confinats. “No hi ha dades actualitzades de nous casos. L’anàlisi de les dades del primer trimestre, tot i que hi va haver situacions de confinaments, ha estat positiu, gràcies a la feina de tota la comunitat educativa, sobretot dels alumnes”.

 

Després de valorar el primer trimestre, s’evidencia que els centres escolars, si es prenen les mesures idònies, són llocs segurs. “Va ser un encert arrencar el curs presencialment al setembre. L’escola és segura si es fa bé. Na s’ha demostrat que sigui més insegur atendre les classes que el percentatge de contagis que hi ha hagut quan es feia de manera telemàtica”.

 

Fa uns dies es van posar en marxa els sistemes de calefacció dels centres per ambientar els equipaments: “Tot i això la necessitat de ventilar constantment, fa que hi hagi un impacte en la temperatura de les classes”, confirma Creus.

Comparteix
M'agrada
Comentaris