elena2_617x412
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; la portaveu del govern, Patrícia Plaja, i el titular de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa - CEDIDA
22/07/2021 Actualitat
Restriccions durant tot l'estiu

La Generalitat preveu que mesures com el tancament de l'oci nocturn a les 00.30h i les trobades de màxim 10 persones es continuïn aplicant durant les pròximes setmanes

R.G.

El conseller de Salut ha alertat aquest dijous en una compareixença que encara no hem assolit el pic d'ingressos a les UCIs de la cinquena onada, però sí el de contagis. La tensió hospitalària augmenta progressivament. A hores d'ara, als hospitals catalans hi ha gairebé 2.000 pacients amb coronavirus, -mig miler dels quals estan a les UCIs-, una xifra a què no s'arribava des del passat mes de febrer. Actualment, una de cada tres persones ingressades als hospitals té menys de 40 anys, i a les UCI és una de cada cinc. “Són dades que no havíem vist abans”, ha reconegut el conseller.

 

Per tal de contenir la pandèmia, l'administració catalana mantindrà vigents les restriccions que es van començar a aplicar la setmana passada: toc de queda, tancament de l'oci nocturn a les 00.30 hores i trobades amb un màxim de 10 persones. El protocol especial d'estiu de prevenció també afecta a l'organització d'esdeveniments culturals, que no podran ser a peu dret, sinó que hauran de ser amb cadira assignada i respectant la distància del grup social fora del grup bombolla.

 

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha detallat aquest dijous en una roda de premsa que el toc de queda, és una mesura que es revisa setmanalment i que ha de ser avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Per tant, setmana a setmana, es concretarà aquesta mesura extraordinària. Serà un altre estiu excepcional, de pandèmia, tot i que la portaveu remarca que no hi ha una voluntat de cronificar aquestes mesures: "ni podem ni volem normalitzar unes restriccions que sabem que vulneren drets fonamentals."

 

Segons les dades del departament de Salut, si bé entre el 12 i el 18 juliol, s'han comptabilitzat 46.904 contagis, una setmana abans, del 5 a l'11 de juliol, van haver-hi 48.991. La xifra més alta de contagis entre el 6 i el 12 de juliol, una setmana en què se'n va registrar 50.620.

Comparteix
M'agrada
Comentaris