27/11/2020 Actualitat
S'han reprès les activitats extraescolars

Es permeten les activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar, activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’aquests, fins un màxim de 6 alumnes per aula. I també activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones

R.Gómez / J. Rius

Des de dilluns, les extraescolars permeses són les activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar, activitats extraescolars presencials organitzades pels centres educatius i fora d’aquests, fins un màxim de 6 alumnes per aula. I activitats de l’àmbit del lleure educatiu a l’aire lliure i aquelles que es facin en espais interiors, en grups de màxim 6 persones.


L’empresa Mou-te i Educa’t, que fa activitats esportives a l’Institut Escola Sant Esteve i a l’Escola El Sol i la Lluna de futbol, arts marcials, patinatge i ball ha decidit conjuntament amb les AFEs dels dos centres deixar les activitats extraescolars per a després de Nadal. Raül Domènech, un dels tres socis de l’empresa, ha explicat que s’estimen esperar “fins després de Reis a l’espera de si pot augmentar el nombre d’alumnes perquè ara no tindríem prou espais ni monitors”. 


En el cas d’Idiomes Castellar, des d’aquesta setmana han reprès les classes presencials per als alumnes més menuts, fins als 8 anys.”Per a ells és més difícil estar davant de l’ordinador, seguir les classes en línia, i necessiten l’ajuda del seus pares”, explica Eva Montull, responsable de l’acadèmia. La tornada a les aules de la resta de cursos es farà de manera esglaonada. Idiomes Castellar combina, a hores d’ara, l’ensenyament virtual i presencial. “Els nostres alumnes hi estan acostumats, perquè des del març passat i fins al juny vam fer classes en línia”, puntualitza. 


Quant a les mesures per prevenir contagis de Covid-19, Montull detalla que es pren la temperatura als estudiants, es desinfecten taules i cadires entre classe i classe i s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic perquè els alumnes “puguin rentar-se les mans quan entren i quan surten” de l’equipament. “A més, hem organitzat entrades esglaonades a l’acadèmia, perquè cap grup entri a la mateixa hora, i hem instal·lat a cada classe i a la recepció purificadors d’aire”, apunta. “Els pares i mares han signat un document en què es comprometen a no portar els seus fills si tenen febre i altres símptomes de coronavirus, i a informar-nos si estan pendents de PCR. Volem protegir tant la resta d’estudiants com els professors”, afegeix Montull. 


D’altra banda, quant a l’impacte del coronavirus en les matriculacions d’aquest curs, Montull reconeix que tot i que ha disminuït el nombre d’alumnes més petits, ha repuntat la xifra d’estudiants adolescents, i per tant s’ha compensat la davallada d’alumnes. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris