02   A7305201_950x634
Imatge de la zona del Parc de Canyelles en què s'estan duent a terme les obres de remodelació Quim Pascual
23/09/2021 Actualitat
Remodelació del parc de Canyelles

La segona fase de les obres començarà la setmana que ve i permetrà la connexió del parc amb el camí del riu a través del torrent

Redacció

L’Ajuntament iniciarà la setmana que ve la segona fase de les obres de remodelació del parc de Canyelles, una actuació que permetrà connectar aquest espai amb el camí del riu Ripoll a través del torrent. L’objectiu és donar continuïtat al camí rural que travessa el perímetre del parc per la part inferior, al llarg del torrent de Canyelles. El camí millorarà l’accés al parc des de la Baixada de Palau fins al carrer del Calvari, i connectarà el nucli antic amb el torrent i els camins dels horts del Brunet i del riu Ripoll. A més, es crearà un camí transversal intern al parc, que millorarà la connectivitat del propi parc amb el nou camí perimetral.

 

Els treballs també inclouran la urbanització i ampliació de la zona pública d’estacionament a tocar del parc, amb accés des del carrer del Calvari i amb capacitat per a  una vintena de vehicles. Aquest és un espai que connecta el camí de vianants rural perimetral al parc de Canyelles amb el camí existent dels horts del Brunet, que enllaça amb el camí del riu Ripoll i que també es millorarà en tot el tram des del carrer del Calvari fins a la carretera de Sant Llorenç, a l’alçada del pont situat davant la masia del Brunet.

 

D’altra banda, fruit d’aquesta intervenció, es recuperaran els horts de les Bassetes ubicats al torrent de Canyelles, al límit sud del parc. Així, es crearan quatre feixes d’horta de secà a diferents cotes que tindran l’accés principal des del carrer del Calvari. De la mateixa manera, s’ampliaran i es recuperaran els horts del Brunet, amb una nova feixa d’horta que comptarà amb tres horts.

 

També cal destacar que aquesta actuació inclourà la millora de la zona d’esbarjo i de jocs infantils que ja existeix a la part nord del parc de Canyelles, a l’alçada de la zona d’estacionament. En aquest sentit, es crearan dos espais, un amb tractament vegetal i l’altre amb paviment de sauló. Val a dir que mentre durin les obres, que previsiblement s’allargaran fins a final d’any, l’aparcament actual del carrer del Calvari quedarà inoperatiu. En total, els treballs tindran un cost de 212.000 euros.

Comparteix
M'agrada
Comentaris