A7R02839 1_1440x961
Participants al CorreTapa de l’any passat en un dels establiments del centre de la vila Quim Pascual
03/06/2025 Actualitat
Rècord de participació al CorreTapa

Enguany, 37 restauradors s’han apuntat a la iniciativa, que es farà del 4 al 7 de juny

Jordi Rius

Enguany seran 37 els establiments que presentaran les seves tapes entre el 4 i el 7 de juny a la novena edició del CorreTapa, un esdeveniment gastronòmic organitzat per l’Ajuntament, amb la dinamització de Ielou Comunicació i el suport de la Diputació de Barcelona. En aquesta novena edició del CorreTapa, hi participen dos restauradors més que el 2024. “És un èxit de participació i un rècord històric”, apunta el regidor de Comerç, Rubén Peñalver, que atribueix la participació al fet que “es tracta d’una festa molt arrelada, en què tothom surt al carrer i hi ha molt moviment. Són dies en què la gent té moltes ganes de sortir, i això fa molt poble”.


Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i facilitar l’organització i la gestió de ser­vei als establiments participants, durant els quatre dies de CorreTapa s’habilitaran espais exteriors a la via pública en aquells locals participants que no disposin d’espai propi. D’aquesta manera, els clients podran demanar i degustar la tapa sense haver d’interrompre l’activitat habitual de cada establiment gastronòmic. “És una mesura que serveix per poder donar més servei i que hi hagi més afluència de clients”, constata Peñalver. 


Enguany, com a novetat, es facilitaran 6.000 gots reutilitzables que es destinaran ínte­grament a l’activitat del CorreTapa Castellar 2025.


Tots els equipaments gastronòmics participants disposaran d’exemplars dels nous gots reutilitzables amb la marca Fem Castellar per oferir durant els quatre dies d’activitat. D’aquesta manera, l’Ajuntament pretén, d’una banda, reduir la petjada mediambiental arran de l’ús d’envasos d’un sol ús, així com la despesa econòmica dels establiments gastronòmics perquè adquireixin el material compostable necessari per dur a terme l’activitat.


Els gots reutilitzables es podran adquirir pel preu d’1 € a cada establiment par­ticipant (fins a exhaurir existències) i es podran tornar a qualsevol dels locals adherits a l’edició d’enguany. 


Des de l’organització es recalca que a l’oferta de tapes hi ha propostes de tapes sense gluten i que, fins i tot, algunes de les propostes es poden adaptar a les persones intolerants a aquesta substància.


Pel que fa als establiments participants, “intentem poder arribar a totes les zones del municipi”, ha subratllat el regidor de Comerç.  Fins i tot, per primera vegada, participen en la iniciativa els quatre establiments de Sant Feliu del Racó: Centre Feliuenc, La Masia del Racó, Mas Umbert i Racó Restaurant. Peñalver assegura que a Castellar “tenim restauradors de gran qualitat” i que fer la tapa per a ells “suposa tot un repte” que fins i tot poden incorporar a les seves cartes.

 

 

TOTES LES TAPES

1.Andreví Pastissers
“Petó de princesa”
2. Bistró XXI
“El violinista en el tejado”
3. Bruna Burger
“Burger de torrezno”
4. Cal Calissó
“Pintxo de pilotes”
5. Cal Camilo
“Si la barqueta es tomba”
6.  Cal Pinxito
“Gyoza de Nutella”
7. Centre Feliuenc
“La feliuenc”
8. Cuinats
“Fals caneló de pollastre”
9. Frankfurt Castellar
“El clàssic de sempre”
10. Garbanzo Negro
“Rollito de tardor”
11. La Balena
“La patata brava”
12. La Capritxosa
“Trio capritxós”
13. La Casa de les Xuxes
“Sweet ramen”
14. La fruiteria del poble
“Som la pera”
15. La Jijonenca
“Las tortitas de la Susi”
16. La Masia del Racó
“Mini filet Wellington”
17. La Piparra
“Piparra’s chicken waffle”
18. La Taverna del Gall i la Gallina
“La flor de la  gallina”
19. La 7ribu
“Oh là là Pistacchio”
20. Linamar
“La Pinsa Romana. Italian Original Pizza” 
21. Llullu Cakes
“El guarro” 
22. Mariana Bakery
“Sandvitx de milanesa” 
23. Mas Umbert
“Guisat d’oredella”
 24. Mi Piace
“Porchetta in Carrozza”
25. Passaparola
“Pasta al forno”
26. Pastisseria Muntada
“Kalamansi”
27. Pinta El Patio
“Mini viudo”
28 . Pizza a Punt
“Pizzeta”
29. Prat Torras
“Goliad”
30. Racó Restaurant
“La sardina del Racó”
31. Restaurant Garbí
“Sandvitx mediterrani”
32. Sabor Kebab
“Pakora de pollastre”
33. Societat Castellarenca
“Cabirol del Vallès”
34. Soho 
“Morros”
35. Tiberius
“Coca sobrassada amb formatge brie”
36. Txivarri
“Goxo Txivarri”
37. Vinalium
“Duet de clàssics”
 

 

  

Comparteix
M'agrada
Comentaris