MAC_1440x961
En Mac és un dels gossos de Caldes Animal que ha estat adoptat aquest 2021 - A.G.
21/09/2021 Actualitat
Rècord d'adopcions a Caldes Animal

L'any passat es van adoptar 350 gossos i 200 gats de la protectora, i el 2021 la xifra s'enfila de moment fins prop dels 200 gossos

R.Gómez

Caldes Animal, la protectora que assisteix els animals perduts i rescatats als municipis de Castellar, Caldes o Sant Cugat, entre d'altres, encara la recta final de l'any amb un bon ritme d'adopcions. De moment, el 2021 s'han adoptat 200 gossos, però el 2020 - en plena pandèmia - la xifra es va enfilar fins als 350 gossos i 200 gats. A hores d'ara, l'ocupació de les instal·lacions no voreja la saturació com l'estiu de 2018, en què el repunt d'abandonaments va obligar a derivar algun dels animals a residències canines perquè no hi havia espai per acollir-los, i fins i tot l'Ajuntament va fer una crida a la ciutadania per incentivar tant les acollides com les adopcions.

 

Des de la protectora expliquen que actualment tenen espai per acollir animals i que de fet, el cap de setmana passat, van arribar divuit gossos d'Andalusia dels quals només en queden quatre. En aquest sentit, detallen que últimament donen molt de suport a particulars i associacions que rescaten i acullen gossos a altres punts del territori. A diverses comunitats autònomes com per exemple Andalusia, la Llei de Protecció Animal estableix que els animals que van a parar a les gosseres, si no són adoptats, cedits o reclamats pels seus propietaris en un termini de 21 dies, poden ser sacrificats. A Catalunya, però, no es contempla el sacrifici per overbooking sinó el rescat d'animals, i és per això que moltes protectores d'arreu de l'estat espanyol demanen l'aixopluc dels centres d'acollida catalans per tal de salvar la vida d'aquests animals i donar-los una segona oportunitat. En els pròxims dies arribaran una vintena de gossos més des de Puente Genil. Molt són de mida petita i mitjana: podencs, bodeguers i gossos llebrers.

D'altra banda, Caldes Animal demana la col·laboració de la ciutadania per donar suport a les despeses veterinàries que diàriament es generen a la protectora, o bé amb aportacions puntuals o amb la figura del soci. També són benvinguts productes de neteja, com escombres o lleixiu, d'alimentació o per tenir cura dels animals.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris