IMG 20230414 120525_1440x961
Creu Roja va programar el taller sobre pobresa energètica a El Mirador / C. Domene 
14/04/2023 Actualitat
Recomanacions per combatre la pobresa energètica

Creu Roja ha organitzat aquest matí una xerrada informativa sobre consum i aspecte energètics

Cristina Domene

Creu Roja ha organitzat aquest matí una xerrada informativa sobre pobresa energètica a la Sala Lluís Valls Areny d'El Mirador. Durant el taller, Pere Sánchez, coordinador de Pobresa Energètica de Catalunya ha fet menció sobre tots els aspectes energètics que ens preocupen, com per exemple entendre la factura de la llum. "La intenció d'aquesta trobada és empoderar les famílies sobre hàbits de consum, sobre drets energètics i sobre el bo social elèctric, que és la principal ajuda que tenim en el camp de l'estalvi energètic", ha explicat. Sánchez, encarregat del taller.


L'encarregat d'impartir la xerrada ha fet èmfasi en el fet que cal tenir en compte tres aspectes fonamentals de la factura: "Valorar si podem ser beneficiari del bo social elèctric, en funció de la renda familiar; vigilar les hores de consum evitant -quan sigui possible- la franja de 18 a 22 hores; i consultar la potència elèctrica, perquè de vegades necessitem menys potència de la que tenim contractada".


Al taller s'ha explicat, per exemple, que l'electrodomèstic que més energia consumeix és la nevera, que no hauríem de rentar la roba per sobre dels 30 graus o que els aparells que resten en "stand-by" consumeixen un 7% de l'energia. "La factura de la llum no es pot millorar de cop, però són petits detalls que si ho fem en el dia a dia, s'acaba notant".


Sánchez també ha fet menció sobre el consum d'aigua per l'emergència que estem vivint: "Instal·lar airejadors a l'aixeta ens fa estalviar un 50% d'aigua".

Comparteix
M'agrada
Comentaris