08  Rebaixes_1440x961
Un aparador d’un comerç de Castellar amb els rètols de rebaixes al seu aparador. || C. LECEGUI
12/01/2021 Actualitat
Rebaixes atípiques en plena pandèmia

El confinament perimetral municipal trenca l’excel·lent campanya de Nadal

Tot i que les rebaixes ja no és el que eren perquè de mica en mica s’han anat desvirtuant, la gent espera aquests dies per comprar articles, sobretot moda i calçat, a interessants descomptes. Normalment les rebaixes acostumen a començar l’endemà de Reis però, enguany, han arrencat amb el handicap que suposen les noves restriccions al comerç, que són vigents des del 7 de gener, per contenir els contagis de Covid-19. 


Així, els establiments que no siguin considerats essencials -com ara els d’alimentació o les farmàcies- ja no van poder obrir el cap de setmana passat ni tampoc ho podran fer aquest pròxim cap de setmana.
La propietària de Sílvia Moda i Complements i membre de la junta de Comerç Castellar, Sílvia Moreno, apunta que amb aquestes restriccions s’ha trencat una mica l’excepcional campanya de Nadal i que feia augurar una bona campanya de rebaixes. En aquest sentit, Moreno explica que els dies 7 i 8 de gener “ens va anar molt bé. La llàstima és que dissabte que significava el primer cap de setmana de rebaixes, vam haver de tancar, trencant una mica la tendència de bones vendes que vam començar amb la campanya de Nadal”


Les noves restriccions fan que els centres comercials i els locals de més de 400 metres quadrats estiguin tancats també durant tota la setmana, almenys fins al 17 de gener. Sílvia Moreno assegura que el petit comerç ha tingut feina amb els successius tancaments perimetrals. “Potser som la cara B de la Covid-19 però el petit comerç ha tingut feina, la ent de Castellar ha respost molt bé”, diu la comerciant.


El bon ritme de vendes a la campanya de Nadal fa que molts comerciants tinguin poc estoc per vendre en rebaixes. És el cas de la  botiga de la Sílvia Moda que es lamenta que no li queda gens d’estoc per vendre. “Hem potenciat que la gent vingui a comprar al petit comerç de Castellar i això fa que ho hàgim venut gairebé tot”, afegeix la botiguera.


Un dels inconvenients de les restriccions és la impossibilitat de fer devolucions perquè hi ha el tancament perimetral municipal que pot fer esgotar els 15 dies hàbils per retornar el producte. En tot cas, per clients que són de fora de la vila, molts comerciants donaran més dies de marge per poder fer devolucions.


Els descomptes a les botigues castellarenques oscil·la entre el 30 i el 50%, depenent dels articles. La Confederació Espanyola del Comerç (CEC) adverteix que les rebaixes de gener d’aquest any seran les pitjors rebaixes de la història, superant fins i tot les del 2013, quan hi va haver una reducció de vendes del 25% . Davant la imminència d’una tercera onada, sembla ser que el comerç electrònic tornarà a tenir protagonisme. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris