WhatsApp Image 2021 09 15 at 13.54.10_950x634
Raúl Bentué, assessor de finances i regidor a Boltaña
17/09/2021 Actualitat
Raúl Bentué: "Governar va més enllà de colors. L’objectiu és fer el millor pel poble"

Amant de la natura i els viatges, el Raúl fa dos anys que és 1r tinent d’alcalde i regidor d’Esports i Economia al municipi de Boltaña, però reconeix que té el cor dividit entre aquest petit poble aragonès i Castellar del Vallès. 

Rocío Gómez

· Què et va portar a Boltaña?
Soc mig de Boltaña, o com se’ls diu aquí, soc mig pelaire. El meu pare és nascut a Boltaña i la meva mare, a Sabadell. Quan vivia a Castellar hi venia durant les vacances d’estiu, els ponts, perquè hi tenim casa. De Boltaña ens agrada tot: l’entorn, el poble, la gent, els amics. El 2013 vaig tornar per viure-hi. Afortunadament, les tecnologies han avançat molt i ara és possible teletreballar, cosa que fa 30 anys era impensable. Ara pots treballar un dia a Boltaña, i l’endemà des de Castellar. És una decisió que vaig prendre abans de la pandèmia.

 

· Les dues viles s’assemblen en algunes coses, com el patrimoni natural. Allà et sents com a casa?
I tant! A Castellar i Boltaña surts de casa i pots córrer per la muntanya i pels camps: per Can Casamada, Can Santpere o Navaín, per exemple. Evidentment, a Boltaña el paisatge és diferent per la proximitat amb els Pirineus. 

 

· Com et capbusses en la política?
Havia anat a les llistes del PP en les eleccions i des de fa dos anys formo part de l’equip de govern, soc regidor d’Economia i Esports. Sempre he estat molt vinculat a activitats esportives. Per exemple, he jugat amb els veterans de la Unió Esportiva Castellar i tinc molt amics al club. El meu germà també va jugar-hi. Quant a l’economia, aquesta faceta està vinculada amb la meva professió. Per a mi la política és una experiència nova, el fet de conèixer el món de la política, que és diferent del sector de l’economia privada. La política local és diferent que en altres àmbits. Governar va més enllà dels colors i l’objectiu és fer el millor pel poble. Aquí, per a mi no hi ha rivals. Equip de govern i oposició hem de sumar tots. 

 

· Heu notat la revifada del turisme de proximitat?
Aquest estiu ha estat brutal. A Boltaña hi ha més de 1.100 persones empadronades, però hi viuen aproximadament 800. Durant les vacances ha vingut moltíssima gent. Per tot el que he pogut copsar després de parlar amb empresaris i persones del sector, fins i tot als municipis de la comarca del Sobrarbe hem arribat al col·lapse. Els allotjaments turístics estaven complets, hi havia molta gent al riu, a la Gorga... Som pobles molt bonics però petits, i hem d’aprendre a gestionar-ho. De tota manera, a Boltaña fa una dècada que va començar a augmentar el turisme, sobretot de gent que vol fer excursions, córrer o ciclisme de muntanya. Les rutes i el turisme rural tenen molt èxit. 


· A Boltaña hi ha més veïns de la nostra vila. Quin és l’origen d’aquesta colònia castellarenca?
La casualitat. La migració d’alguns aragonesos que van marxar a la ciutat per guanyar-se la vida una mica millor va portar molta gent al Vallès, a la zona de Sabadell i Castellar. Conec algunes famílies molt arrelades a Castellar i a  Boltaña. Les dues viles tenen tantes coses en comú que valdria la pena presentar els dos alcaldes, que comparteixen cognom, i fins i tot fer alguna activitat conjunta.

 

· Combines la teva faceta de regidor amb la d’assessor de finances amb Masetur.
Sí, a Castellar ens coneix pràcticament tothom. Masetur és una agència de viatges però també ens dediquem a l’assessorament econòmic d’empreses. Darrerament ens hem avessat més a l’assessorament, però també continuem treballant la part de viatges, que segueix activa. És un sector que ha patit molt amb la crisi de la Covid-19, i que ha canviat molt en els últims anys. A la política m’hi dedico perquè m’agrada, però la part professional és la d’assessorament i direcció financera. Tenim despatx a Boltaña i a Castellar. Estem preparant una pàgina web nova per a Masetur Br Gestió.

 

· Recomana’ns una ruta a peu per Castellar del Vallès.
M’agrada molt fer la passejada de Can Casamada quan és temps de mongetes del ganxet, i tornar per Can Santpere. És una passejada fàcil de fer, apta per a tothom. Surts del poble i hi respires natura i tradició. 

 

· I de Boltaña?
Paga la pena, encara que sigui un esforç, pujar la muntanya de Navaín, i des d’allà veure les vistes i gaudir d’una gran sensació de llibertat.

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Molt actiu


Un defecte que no pots dominar?
Impacient


Una persona que admires?
Josep Maria Gay de Liébana


Un plat?
Els canelons


Un grup de música?
U2


Una pel·lícula?
‘Cartas a Julieta’


Un llibre?
‘Como fuego en el hielo’ , de Luz Gabás


Una ciutat?
San Gimignano, a la Toscana


Un viatge per fer?
Nova York


Un racó de Castellar?
El Puig de la Creu


Un desig?
Que acabi la pandèmia i siguem feliços

 

Recupera l'entrevista a Raúl Bentué al programa Connectats de La Xarxa

Comparteix
M'agrada
Comentaris