capturada_617x412
Oriol Martori, fins ara president de la secció local d'ERC, Sílvia Nicolàs, nova poresidenta i Rafa Homet, portaveu del grup municipal
08/11/2019 Actualitat
Rafa Homet no tornarà a ser cap de llista d'ERC a les municipals

L'anunci el va fer dijous passat en el decurs de l'assemblea de la secció local que va escollir Sílvia Nicolàs com a nova presidenta

Jordi Rius

El portaveu del grup municipal d’ERC, Rafa Homet, ha anunciat que, després de tres convocatòries, no es tornarà a presentar-se com a cap de llista a les municipals. El republicà va fer ahir l’anunci en el decurs de l’assemblea que la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar ahir en la qual també ha renovat la seva executiva. Homet admet que "el partit i la secció local i, sobretot, el republicanisme han crescut molt". En aquest sentit, el portaveu del grup municipal dels republicans recorda que quan es va presentar per primer cop a les eleccions "vam obtenir un 4,5 dels vots i a les últumes municipals hem superat el 22,5%" i, en aquest sentit, creu que  "un projecte renovat necssita renovar lideratges també"  i que, per fer creïble aquest projecte de canvi i de millora "no es pot fer amb les mateixes cares de sempre".

Homet es retira com a cap de llista amb la satisfacció "d'haver fet tot el servei que crec que podia haver fet i ara és l'hora que algú altre passi davant" i com que el partit vol arribar a més capes de la societat "necessitem un perfil diferent al capdavant"

L’executiva del partit està ara encapçalada per Sílvia Nicolàs com a presidenta, l'actual regidora Núria Raspall com a secretària d’organització i  Núria Ribell com a secretària de finances. El fins ara president de la secció local, Oriol Martori s’encarregarà ara de la secretaria de política municipal. Sílvia Nicolàs, professora d’anglès en un institut públic, és la primera dona que assumeix la presidència d’ERC Castellar. Rafa Homet ha valorat de Nicolàs la seva empenta i determinació dient que "és una corredora de fons d'una fortalesa espectacular, que està en un moment esplèndid amb ganes de fer coses i ens va donar una mirada més àmplia del partit que va entusiasmar l'assemblea". La candidatura de Nicolàs va rebre una abstenció i vint-i-quatre vots a favor. Homet ha precissat respecte a la nova executiva, -formada per set homes i cinc dones-  que suposa "un canvi de fons molt interessant perquè té les dones tenen els papers més claus"

Completen l’executiva Alba Sánchez i Jaume Avellaneda a la secretaria de Comunicació, Olga Torrents a la de la dona i com a vocals Jordi Serra, Gabriel Furriols, Àngel Vilalta i Txema Navarro a més del mateix Homet com a portaveu del grup municipal. L’assemblea general va aprovar els comptes de la secció local i el grup municipal d’aquest any, destacant un agraïment especial pel fins ara secretari de finances Ferran Rebollo.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris