IMG 5715_1440x961
Quima Gurillo, Responsable de recursos humans a Castellar d’ID Logistics. || A. TOR
21/06/2024 Actualitat
Quima Gurillo: "Intentem que les persones siguin felices quan venen a treballar"

És responsable tècnica en recursos humans de la multinacional francesa ID Logistics, amb 200 treballadors. El més exigent de la feina, tractar amb les persones perquè estiguin bé, és justament allò que més la motiva
 

Cristina Domene

· Quina és la teva trajectòria fins a arribar a aquest lloc?
Fa més de 25 anys que soc aquí. Formava part de la plantilla de Sony (propietari de l’activitat i del magatzem on ara estem nosaltres) i allà vaig treballar en diferents departaments fins que ens van subrogar, fa uns dotze anys, a aquesta nova multinacional francesa. Vaig començar de secretària de cap de magatzem, he passat per administració i control, i actualment estic al departament de recursos humans com a responsable.

 

· Què és la logística, per a qui no tingui clar aquest concepte?
Nosaltres som operadors logístics i el significat d’això és que treballem per a diferents clients i els fem la logística, els emmagatzemem tot el producte, els fem la preparació de les comandes i carreguem els camions, però del transport s’encarrega directament el client.

 

· Teniu diferents clients, doncs?
Bé, a la planta de Castellar, només treballem per a Antonio Puig, però a Espanya tenim moltes més plataformes que treballen per diferents clients com Carrefour, Kiabi, Inditex o empreses d’automoció.

 

· Quina és la feina d’una responsable de recursos humans?
Hi ha moltes tasques diferents. Des de la contractació, entrevistes de selecció, fer les nòmines o treballar conjuntament amb el responsable d’operacions per millorar l’operativa.

 

· Creus que hi ha uns trets que són més propicis per treballar en l’àrea de recursos humans?
Has de tenir paciència. Has de fer també moltes vegades de psicòloga perquè treballes amb persones i les persones tenen problemes personals, per tant, has de ser empàtic i a l’hora de resoldre problemes, tenir més cura, perquè estàs treballant amb persones. M’agrada la meva feina, però també haig de reconèixer que de vegades costa. Sobretot al principi.

 

· Com d’important és per a una empresa que els seus treballadors se sentin bé a la feina?
Tenim molt en compte els treballadors. I dins de l’empresa, també té molt a veure la direcció. Nosaltres tenim una direcció que intentem que les persones siguin felices quan venen a treballar, que vinguin contentes. Fem moltes accions perquè la gent s’hi trobi bé. Pensem molt en les persones perquè som molt conscients que la feina surt perquè treballem amb persones, evidentment.

 

· Quin tipus d’accions organitzeu?
Tenim un fisioterapeuta contractat per a tots els treballadors, per Carnestoltes fem concurs de disfresses, xocolatades solidàries, un cop l’any fem una jornada a l’aire lliure, per exemple, una casa rural i totes aquestes coses motiven i fan equip. Es nota.

 

· Quin és el moment més complicat que et trobes com a responsable de recursos humans?
Per a mi, el més exigent és tractar i gestionar les persones i la intel·ligència emocional. És molt difícil que tothom estigui content perquè cadascú és del seu pare i de la seva mare i evidentment, els problemes són diferents. El més important és escoltar-los. Hi ha molt de tu a tu. Som una empresa, entre cometes, familiar, poden venir i trucar a la porta i parlar amb nosaltres. I el millor és la satisfacció de poder ajudar i, a mesura que passen els anys, tens més mà esquerra per gestionar els problemes.


· Recentment, ID Logistics ha llogat la nau que està en construcció al Pla de la Bruguera.
Ha estat un tema d’espai. La logística de Puig la portem des del 2010, però l’empresa va comprant marques i va creixent i ens hem quedat sense espai. La finalitat és tenir més oxigen i ens vindrà molt bé per emmagatzemar producte. Però no ens traslladem, sinó que ampliem.

 

· Què suposa per a Castellar ser un punt logístic important?
Bé, nosaltres necessitem més espai per emmagatzemar, però la plantilla no s’incrementarà gaire, potser en 10, encara no ho sabem. Començarem a mesurar recursos quan arribi el moment, el maig del 2025. És un projecte engrescador i significa donar feina a veïns del poble. Nosaltres ja contractem molta gent d’aquí de Castellar i per a nosaltres és important. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Molt organitzada
Un defecte que no pots dominar?
Exigent amb mi i amb el meu voltant
Una persona que admires?
Tinc diferents referents, un d’ells, la mare
La teva paraula preferida?
Felicitat
Quin plat t’agrada més?
La paella
Un viatge pendent
Las Vegas
Una pel·lícula?
‘Avatar’
Un grup?
El Último de la Fila
Un llibre?
‘El tercer gemelo’, de Ken Follett
Un racó de Castellar?
El Puig de la Creu
Un desig?
Tenir salut. Si tens salut, ho tens tot

Comparteix
M'agrada
Comentaris