panellets_1440x961
El panellet de pinyó continua sent el més demanat, tot i l’elevat preu dels pinyons. || ARXIU
28/10/2021 Actualitat
Quan el panellet és l'estrella

Els pastissers esperen vendre més ara que hi ha poques restriccions i es poden fer reunions

Jordi Rius

Ja ho diu la dita: “Per Tots Sants, castanyes i panellets!”. Aquest diumenge arriba la Castanyada i un dolç que no pot faltar a les taules és el panellet. Aquesta delicatessen, que tant podem optar per comprar en una pastisseria o fer a casa amb tots els ingredients necessaris, està bàsicament fet de massapà. L’ametlla, la base sobre la qual es fa el massapà, ha pujat el preu “sobretot per la demanda, afortunadament no ha arribat al preu dels pinyons, que estan intocables”, admet el pastisser Marc Andreví.


Si el panellet és l’estrella gastronòmica de Tots Sants, el de pinyons és l’autèntic protagonista. “Encara que sigui car, el pinyó és el favorit. La gent ja sap que el pinyó és car perquè ho veu al súper, però no per això renuncia al panellet de pinyons”, apunta el mestre pastisser Joan Muntada. Com que les condicions per fer trobades familiars i d’amics han millorat molt –de fet no hi ha límit del nombre de comensals– “passarem del petit comitè de l’any passat a fer celebracions més grans”, constata Andreví. Muntada coincideix en el fet que “la gent té ganes de celebrar coses i, de fet, la tendència dels darrers mesos és de fer pastissos més grans”


Júlia Lluelles, la propietària de Llullu Cakes, celebrarà la seva primera castanyada des que l’establiment és obert. En aquest cas, optarà per fer “els panellets tradicionals de pinyons, coco, ametlla, cafè, llimona i taronja”. A la pastisseria Muntada, on, després del de pinyons, el panellet més venut és el de codony i el de coco, tenen una gamma de set panellets de diferents cobertures de xocolata. D’aquesta gamma, hi ha tres novetats: “el de nous pacanes; el de iuzu, el cítric japonès que resulta molt àcid en contrast amb el massapà, i  el de gerds cobert de xocolata de gerds”. A més, n’han fet un altre “que és molt antic, de sucre candi de coco confitat i rovell d’ou ensucrat, que té molts fans”


A la pastisseria Andreví també han pensat en un pastís per a aquells a qui no agraden els panellets. “Hem fet unes postres individuals, barreja de Halloween i castanyada, amb forma de carbassa, que a l’interior té crema de castanya i vainilla”, assegura Andreví. A Llullu Cakes també faran pastissos i piruletes relacionats amb Halloween. 

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris