08  Simulació plataforma_1440x961
Recreació virtual de la plataforma logística, que ocuparia 26.000 m2. || Cedida
24/11/2021 Actualitat
Projecten un nou centre logístic al Pla de la Bruguera

Des de l’Ajuntament afirmen que la proposta, si es concreta, hauria de tenir un pla de mobilitat. Segons la comercialitzadora (Quick Expansion), la plataforma podria acollir fins a 26 molls de càrrega

Jordi Rius

La consultora Quick Expansion ha estat seleccionada per la promotora Techstone per comercialitzar en co-exclusiva la que serà una de les noves plataformes logístiques més grans de la segona corona de Barcelona. En concret, tindria 26.119 m2 i estaria ubicada al polígon industrial Pla de la Bruguera de Castellar del Vallès , entre el carrer Bages i la carretera B-124, just al costat de l’antiga Sony, des de fa anys també centre logístic. Aquest nou magatzem estaria construït sobre una parcel·la de 41.173 m2. A més del magatzem pròpiament dit, hi hauria uns  1.230 m2 d’oficines en un bloc adossat a la nau.


La nova plataforma logística de Castellar disposarà de 26 molls de càrrega i una alçada de gairebé 14 metres. El delegat de Quick Expansion, Joaquim Viñas, ha explicat que “en aquests moments s’està gestionant la llicència d’obres”. Ja en el seu moment, Quick Expansion va assessorar en la compravenda de la parcel·la on ara s’aixecarà aquest nou projecte que estarà disponible per a finals de 2.022, segons asseguren des de la mateix empresa. A l’hora de decidir la ubicació del magatzem logístic, els promotors buscaven “parcel·les grans i ben comunicades”. En aquest sentit,  Castellar té “una ubicació a la segona corona i un polígon amb molts accessos” i el solar en qüestió “és quadriculat i té la façana a la carretera”.


Quant a la plataforma logística, no està dissenyada per a cap sector en concret. “Techstone ha comprat el solar per construir un magatzem i després llogar-lo a llarg termini a un usuari final, no per tornar-lo a vendre”, matisa Viñas. El projecte pot canviar el seu disseny original segons l’empresa o empreses que puguin llogar el magatzem, és a dir, “si és una activitat purament logística més bàsica o és una empresa més industrial on calguin unes especificacions tècniques diferents poden haver variacions”. La intenció és que abans que el magatzem estigui construït, “el futur operador pugui dir-hi la seva  i pugui tenir la nau a mida”. Viñas confia que  la connexió directa de Castellar amb una via ràpida sigui una realitat en els pròxims temps, fet que beneficiaria el nou magatzem logístic.


Reacció de l’ajuntament
Des de l’Ajuntament han informat que, de moment, no se’ls ha presentat formalment cap projecte concret d‘aquest centre logístic i l’únic que s’ha gestionat són permisos d’obres per procedir a fer moviments de terres que tot just s’estan encentant aquests dies. Sobre les dimensions d’aquesta futura plataforma logística, des de l’Ajuntament també adverteixen que caldria acompanyar el projecte d’un pla de mobilitat per calibrar l’impacte que pot tenir sobre la carretera B-124.     

Comparteix
M'agrada
Comentaris