A7301021_1440x961
En els esdeveniments culturals, el públic ha d’estar assegut, sense ballar i amb mascareta Quim Pascual
27/07/2021 Actualitat
El programa de Festa Major es donarà a conèixer a finals d’agost

L’Ajuntament ultima un programa de festes més reduït i amb activitats amb aforament limitat i inscripció prèvia en funció de l'evolució epidemiològica i de les restriccions que puguin ser vigents el cap de setmana en què s'ha de celebrar, del 10 al 13 de setembre

La cinquena onada de la pandèmia de Covid-19 ha trastocat totes les planificacions de festes majoris i celebracions populars que es concentren a Catalunya de mitjans de juliol a mitjans de setembre. Sense anar més lluny, es va susprendre a Castellar la revetlla de Sant Jaume i s’ha traslladat la Festa de Can Font i Ca n’Avellaneda al darrer cap de setmana d’agost. Queda el plat fort, la Festa Major de la vila que normalment durant el juliol ja es dona a conèixer i que aquest any s’haurà d’esperar a finals d’agost per valorar quina és la situació epidemiològica de llavors i quina és la normalitat vigent del PROCICAT en aquells moments.


Tot i que no han transcendit noms d’artistes o activitats concretes, la Regidoria de Cultura té a punt una programació de la Festa Major 2021. Només caldrà esperar a finals d’agost i tenir en compte els condicionants de la pandèmia per tancar el format final del principal esdeveniment popular i lúdic de la vila. “Aquest any, per primera vegada, no es farà una presentació del programa de festa major, ni tan sols del cartell. La tenim preparada: una festa major que s’adapta a l’actual alternativa Covid seguint les indicacions del Procicat amb actes de petit format, amb registre previ i reserva de seient amb limitació d’aforament”, detalla l’alcalde de la vila, Ignasi Giméenz. L’alcalde reconeix que “no serà la Festa Major que ens agradaria, però serà la Festa Major que és possible fer, tenint en compte que estem en plena cinquena onada”.


La regidora de Cultura, Joan Borrego, explica que s’ha treballat des de la regidoria “un format segur de Festa Major, que òbviament evitarà les grans concentracions de persones i en què totes les activitats respectaran la normativa”. “Per tant –afegeix– tots els actes seran amb públic assegut i adequats a l’horari que estigui permès”, matisa Borrego. Després que l’any passat no es pogués celebrar a causa de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament ha treballat enguany en un model de Festa Major que reduirà el nombre d’activitats -aproximadament, la meitat del que era habitual abans de la pandèmia-, que tindran limitació d’aforament, i en què serà necessària la inscripció prèvia i la reserva de seients.


Sobre la decisió de no publicitar ara ni la imatge de la festa ni els principals continguts, la regidora de Cultura comenta que han volgut ser “cautelosos i prudents i per això hem decidit esperar fins a finals d’agost i veure com evolucionen les dades d’aquesta cinquena onada, per poder explicar detalladament com serà la Festa Major”. L’únic acte que hores  d’ara s’ha donat a conèixer és l’atorgament de la Medalla de la Vila a les comunitats educativa i sanitària, que tindrà lloc el dijous 9 de setembre. L’alcalde també s’hi ha referit a aquest fet inusual: “No la presentem perquè estem amatents a les dades. Sembla que a dia d’avui hi ha una lleugera millora en les dades de contagis si bé s’incrementen els casos d’hospitalitzacions. Precisament per això, per ser prudents i cautelosos, informarem més detalladament a finals del mes d’agost. Serà llavors quan donarem a conèixer el formal final de la Festa”.


En concret, l’Ajuntament ha informat que la programació definitiva es donarà conèixer a partir del 30 d’agost. La intenció és que a partir del dia 1 de setembre es posi marxa la inscripció i reserva prèvia de les activitats programades al portal web de l’Auditori Municipal www.auditoricastellar.cat. També serà possible fer la reserva a taquilla de l’Auditori a partir de la mateixa data, en un horari que es donarà a conèixer més endavant. Atès que hi podria haver variacions fins a última hora, el programa de Festa Major no es distribuirà enguany a les llars de Castellar. Sí que es podrà consultar a l’especial del setmanari L’Actual que sortirà el dia 3 de setembre i també als canals web de l’Ajuntament i l’Auditori i a les xarxes socials municipals. A més, la setmana del 6 de setembre estarà disponible una edició de butxaca als principals punts d’informació i en diversos establiments de la vila.

 

La regidora també ha avançat que malgrat les dificultats que han patit moltes de les entitats que hi col·laboren amb la Festa Major, la programació d’aquest any també comptarà amb la participació del teixit associatiu, “però s’ha de tenir en compte que algunes d’elles han estat pràcticament aturades des de fa un any i encara que sigui a nivell testimonial volem comptar amb totes les que puguem”. Borrego vol també posar en valor la “gran feina tècnica que hi ha al darrera d’aquesta Festa per les dificultats que representa d’organització”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris