Edifici de l'institut Castellar_617x412
Edifici de l'institut Castellar
15/01/2021 Actualitat
Problemes amb la calefacció a l’Institut Castellar

La caldera funciona malament  i això ha fet que aquest divendres els alumnes hagin fet classes telemàtiques mentre s’intenta reparar-la

Jordi Rius

El fred d’aquests dies és encara més intens a les aules de l’INS Castellar ja que, a més de la necessitat d’airejar les instal·lacions a causa de la pandèmia de la Covid-19, la caldera que té el centre no funciona. “Amb les finestres tancades, encara pot aguantar-se però com que hem de tenir-les obertes es nota molt que hi ha radiadors que fallen”, explica la portaveu de l’AFA, Mercè Esteban. Els Serveis Territorials del Departament d’Educació són coneixedors que la caldera no funciona “però la burocràcia ens impedeix que se solucioni”, diuen des de l’AFA. L’entitat ha fet arribar al Departament d’Educació un escrit on es constata que el departament i els seus Serveis Territorials al Vallès “coneix la situació defectuosa de la calefacció de l’institut des de fa dos cursos i, malgrat els requeriments que s’han fet des de la direcció del centre, no s’han pres les mesures adequades, ni econòmiques ni tècniques”.

 

L’AFA del centre reclama una resposta definitiva per solucionar la situació i creu també “que és perfectament assumible tancar el centre uns dies i fer classes telemàtiques per tal de fer una reparació amb prou garanties o bé instal·lar una nova caldera si cal”. De moment, aquest divendres s’estan fent classes telemàtiques per intentar fer algun tipus d’arranjament. Segons l’AFA reparar definitivament la caldera costaria uns 9.000 euros.

 

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, va enviar dimecres al director de Serveis Territorials d’Educació, Jesús Viñas, una carta on reflectia “la meva preocupació i de la comunitat educativa de l’INS Castellar per la situació de fred que estan patint tant els i les alumnes com els i les professionals del centre”. L’escrit finalitza amb el prec que els Serveis Territorials  d’Educació “prenguin les mesures necessàries per solucionar la situació”.

 

El director del centre, Francesc Gallardo, ha explicat que aquest divendres "s’ha fet una intervenció d’urgencia i s’ha de comprovar la seva efectivitat".  A més, "s’ha aconseguit que vingui un tècnic del Departament i ha pogut veure el problema del sistema".  Com que s'ha de controlar el funcionament de la caldera durant el cap de setmana i per prudència "les classes del dilluns continuaran sent telemàtiques" i que en tot cas dilluns es tornarà a valorar la situació. La mesura no afecta els alumnes de 1r d'ESO que fan les classes a l'edifici de l'escola Mestre Pla.

 

DARRERA MODIFICACIÓ: DIVENDRES 15 DE GENER DE 2021, 18:09 H

Comparteix
M'agrada
Comentaris