A7306350_1440x961
La Principal de La Bisbal en plena actuació amb el videowall al darrere Quim Pascual
13/09/2021 Actualitat
La Principal de La Bisbal, un 'must' de Festa Major

La formació és un clàssic de les tardes de diumenge de Festa Major que any rere any amplia el seu repertori

Jordi Rius

El terme must  és una economització  de l'expressió anglosaxona Must Have It (has de tenir-ho) que va acunyar la premsa especialitzada en moda per assenyalar les peces o elements que es converteixen en un distintiu de la temporada. Una cosa així, salvant les distàncies, passa amb La Principal de La Bisbal. Els diumenges de Festa Major es reserva per a ells: al matí amb el concert de sardanes i a la tarda el gran concert de Festa Major, que enguany s'ha fet al Recinte Firal de l'Espai Tolrà.

L'expectació era màxima, tant que molts dels assistents al concert -la majoria gent gran i de mitjana edat- feien cua una hora abans que s'obrissin les portes sorprent al mateix dispositiu que controlava l'accés perquè encara no estava muntat. De mica en mica, les cadires del Recinte Firal de l'Espai Tolrà es va anar omplint d'assistents, delerosos de seguir el repertori de l'orquestra. Gent gran, sobretot, però també fills i filles que acompanyaven els seus pares al concert.

 

Ple absolut de gent veient La Principal de la Bisbal diumenge a la tarda

Ple absolut de públic que no es va voler perdre un any més La Principal de La Bisbal . || Q. PASCUAL

 

I La Principal de La Bisbal no va defraudar. El tenor Xavi Benítez, la soprano Fàtima Ayats, la mezzosoprano Anna Quintana i el baríton Iago García van fer les delícies d'un públic totalment lliurat amb un repertori de cançons de tor arreu del món. Així, el videowall que tenia l'orquestra al darrere indicava el país de procedència de cada tema: Estats Units, Mèxic, Argentina, Rússia, Itàlia... El periple musical va acabar amb la sardana Girona m'enanora. Però el repertori estva replet de cançons idònies per fer l'ullet a les noves generacions. Així, es van atrevir amb The Show must go on de Queen amb un impressionant xorro de veu d'Ayats o l'Escriurem de Miki Núñez bersionat per Iago garcía. També es van cantar diverses cançons de Lluís Llach i els diferents solistes van fer solos amb els seus instruments. Com sempre, i amb el públic aixecant-se de la cadira, l'orquestra va finalitzar l seva intervenció interprentant El cant de la senyera. Al final, els comentaris del públic eren que els havia ardat molt el repertori i que l'any repetiran perquè a la Festa Major no hi pot faltar La Principal de la Bisbal.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris