WhatsApp Image 2021 05 10 at 12.41.24_1440x961
Alguns dels participants a la Festa del Riu divendres passat a Can Juliana.|| AJUNTAMENT
10/05/2021 Actualitat
Primera tanda de celebració al riu Ripoll

Divendres es va celebrar la primera de les quatre jornades de la Festa del Riu

Jordi Rius

Els alumnes de 5è de primària de l’escola Emili-Carles Tolrà han estat els primers de Castellar del Vallès que van passar per Can Juliana per a celebrar la Festa del Riu, una iniciativa inclosa dins la Guia Didàctica de l’Ajuntament i proposada per la Regidoria de Sostenibilitat i Medi Natural amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Els participants van fer una sortida de tot un dia a la masia de Can Juliana per gaudir d’un dia d’aprenentatge, diversió i convivència que incloïa diverses activitats distribuïdes en tres grups (amb els noms de bogues, llúdrigues i sabaters).
D’una banda, hi ha un circuit d’aventura, amb un itinerari sobre els arbres i amb una vintena de plataformes on s’hi arriba creuant ponts i tirolines. A mes, també es du a terme un taller que permet treballar de manera lúdica els macroinvertebrats, la flora i els rastres de fauna del tram del riu proper a Can Juliana. En aquest sentit, els alumnes van ser totals protagonistes de la investigació de l’ecosistema del riu Ripoll. Finalment, també es duen a terme jocs diversos, com tir amb l’arc, i un laberint.

 

WhatsApp Image 2021 05 10 at 12.41.04L'alumnat també va participar en un taller per descobrir els macroinvertebrats, la flora i els rastres de fauna del tram del riu proper a Can Juliana. || AJUNTAMENT

 

La Festa del Riu és una activitat que s’organitzava a Castellar del Vallès des de l’any 2002 a l’Àrea d’esplai de les Arenes. Després d’un any de parèntesi, l’esdeveniment es va recuperar el 2018 amb un format renovat i una nova ubicació: la masia de Can Juliana.

 
La festa serveix, a més, per agrair als alumnes i les escoles les inspeccions que duen a terme en el marc del Projecte Rius, amb el qual l’alumnat ha fet inspeccions del riu a la tardor i  a la primavera. Aquest divendres 14 serà el torn de tres grups de l’escola El Sol i la Lluna i el Bonavista. Dimarts 18 serà el torn de l’institut escola Sant Esteve i el dia 21 El Casal, l’escola Joan Blanquer i FEDAC Castellar participaran a la darrera jornada de la Festa del Rius. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris