A7 7414 2_617x412
El públic de Vilabarrakes apuntant a la nit amb les mans Quim Pascual
08/09/2019 Actualitat
Primera nit de Barrakes amb accent andalús

O'Funk'illo, Bemba Saoco i Dj Rude Teo van amenitzar la festa, a l’esplanada del costat de l’Skate Park.

G. Plans

La diversió d’una nit de Barrakes és sempre proporcional al fang que arrosseguen les teves sabates quan, en arribar a casa, deixes l’entrada com un corral de porcs. Doncs la primera nit d’aquest any va aixecar polseguera, i molta, gràcies a una variada triple actuació: O’Funkillo, Bemba Saoco i DJ Rude Teo. El llistó està alt, ha tocat fregar aquest matí.  

 

 A7 7523 2

O'Funk'illo és un grup veterà andalús que alterna, majoritàriament, funk i rock - Q.Pascual

 

La primera nit de Barrakes va començar, enèrgica, amb la trempada posada en escena d’O’Funk’illo, un grup sevillà de funk rock d’una personalitat inimitable que, gràcies a cançons hiperactives, va fer botar públic vingut d’arreu del Vallès per a l’ocasió. A dalt de l’escenari, entre els músics, un alienígena amb una samarreta bètica ballava com si no hi hagués demà. La gresca s’encomana i el públic va respondre.

 

El grup veterà fa trontollar places des de fa més de vint anys i es va demostrar que sap com posar-se a la butxaca els fans, a més de crear-ne de nous. Després de presentar-se amb un “Viva Andalucía i visca Catalunya”, al cel, ja hi havia un fotimer de mans apuntant a la nit. El puny tancat i tres dits desplegats dibuixant unes banyes rockeres.  

 

 A7 8218 2

Les nits de Vilabarrakes són una de les cites preferides pel jovent castellarenc - Q.Pascual

 

O’Funk’illo ofereix, a més, un recital on també hi ha arestes de metal, flamenc i reggae. Un còctel explosiu per a qualsevol nit de farra. “¡Fiesta! ¡Fiesta! ¡Fiesta! ¡Na’ma’ queremos fiesta!", cantava el grup. I la va tenir, la festa. I en va fer, i molta, de ‘¡Fiesta!’.  

 

Es va acabar el funk andalús, però la festa no. I, ni de bon tros, tampoc no es va fondre la diversió a força d’actuacions musicals. Bemba Saoco va agafar el relleu musical, just en el clímax de la nit, moment en què l'esplanada de Vilabarrakes bullia; més tard,  DJ Rude Teo va acabar de fulminar la jornada.

 

 A7 8320

Bemba Saoco és un grup emergent amb molt potencial festiu - Q.Pascual

 

 A7 8109

El clímax de la nit va arribar amb la segona actuació, de Bemba Saoco - Q.Pascual

 

Contràriament a O’Funk’illo, Bemba Saoco és un grup emergent, amb molt camí per córrer i molts escenaris per conèixer, però que, igualment, té talent natural per encendre nits gràcies al seu caràcter festiu. El grup ha col·laborat amb grups de renom com La Pegatina o Aspencat i ha treballat amb músics que, curiosament, també han passat recentment per Castellar, com Marc Parrot, productor del seu darrer disc, Crújelo, i Doctor Prats.

 

Sense Sal, Eko Versions i, per acabar, DJ Wombo Combo seran els encarregats d’animar la festa la segona –i darrera- nit de Barrakes. No cal posar a rentar les sabates, millor esperar a demà.

 

 A7 7833 2 (1)

Representants dels diferents col·lectius que munten 'Barraka' - Q.Pascual

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris