A7 3663_617x412
Moment del debat electoral jove de Ràdio Castellar, presentat per Guillem Plans - Q.PASCUAL
14/05/2019 Actualitat
Primer debat abans del 26-M

Participació, habitatge, oci i mobilitat van centrar el debat electoral jove de Ràdio Castellar

R.G.

La Sala d’Actes d’El Mirador va acollir dilluns passat el primer debat electoral en clau municipal abans de les eleccions que tindran lloc el pròxim 26 de maig. La trobada política, organitzada per Ràdio Castellar, va comptar amb els candidats Dani Pérez, de Som de Castellar - PSC, Manel Gómez, de Ciutadans,  Agustí Bernad, del Partit Popular, Bili Juanico, de la CUP, Jaume Avellaneda, d’ERC,  i Víctor Moreno, de Junts per Castellar. En Comú Podem Castellar va excusar la seva presència al debat electoral  jove per  incompatibilitat horària.


Així, entre els eixos que van marcar el  primer cara a cara de la campanya electoral, conduït pel periodista Guillem Plans, en destaca la participació ciutadana. Bili Juanico (CUP) va exposar que cal estimular la participació dels joves, per fer-la més real i efectiva.  “Molts joves senten rebuig per la política perquè és clientelar i es basa en l’amiguisme”, va dir Juanico. En aquest sentit, Jaume Avellaneda (ERC) va proposar la creació d’un Ateneu Jove basat en l’autoorganització, “per reforçar els mecanismes de participació ciutadana i política dels joves”.

 

 

Els candidats tot just abans del tret de sortida del debat electoral jove - Q.PASCUAL

Els candidats tot just abans del tret de sortida del debat electoral jove - Q.PASCUAL

 


Durant la trobada, també es va plantejar l’evident dificultat de les noves generacions per emancipar-se. Agustí Bernad (PP) va constatar “la mancança d’habitatge públic per als joves” i també la necessitat de més opcions de “lloguers assequibles”. De fet, Dani Pérez (PSC) va defensar la gestió de l’equip de govern quant a polítiques adreçades als joves, per promoure un Castellar “cohesionat i dialogant, que no deixa fora ningú”, i va anunciar que un dels projectes de la seva formació és implementar l’oferta d’habitatge públic amb una setantena de pisos.


Al seu torn, Manel Gómez (C’s) va reivindicar que el partit que representa es basa en la “pluralitat, la transparència i la neutralitat”. D’altra banda, Gómez també va criticar el preu de les escoles bressol municipals, que va considerar car en comparació amb el preu i servei de l’oferta privada.


Finalment, al debat també es va parlar sobre el model d’oci nocturn a la vila, la necessitat de connectar Castellar amb la C-58 - iniciativa compartida per tots els grups -, i la situació de l’educació.  Víctor Moreno (JuntsxCast) va apostar perquè s’impulsin propostes formatives “per a les professions del futur”, la creació d’una “ciutat esportiva” al polígon o la “igualtat real entre els joves del polígon i del nucli urbà”, en àmbits com el transport públic. Aquesta última petició també la va fer seva Agustí Bernad (PP). Podeu recuperar el debat electoral jove en el següent enllaç.

 

 

 

DEBAT D'ALCALDABLES

El pròxim 22 de maig la Sala d’Actes d’El Mirador tornarà a acollir un nou debat electoral, en aquest cas, protagonitzat pels alcaldables. Serà a partir de les 19 hores, i comptarà amb Ignasi Giménez (Som de Castellar-PSC), Rafa Homet (ERC), Pau Castellví (Junts per Castellar),  Marga Oncins (CUP), Agustí Bernad (PP), Matías de la Guardia (C’s) i Humberto Carrero (En Comú Podem). El debat es retransmetrà en directe a través de Ràdio Castellar (90.1 FM) i de lactual.cat (ràdio on-line), i del canal de youtube de L’Actual. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris