7R 07061_1440x961
A diversos establiments comercials prenen la temperatura a la clientela, com en el cas de la perruqueria De Pablos ||Q. Pascual
21/05/2020 Actualitat
Preparant l’entrada en la fase 1

Tot apunta que dilluns es faran importants avenços en la desescalada: es permetran trobades de fins a 10 persones, s'ha previst que obrin unes 30 terrasses de bars i el Servei d'Atenció Ciutdana (SAC) de l'Ajuntament atendrà visites amb cita prèvia

Castellar del Vallès i la resta de municipis de les comarques barcelonines dins les Regions Sanitàries Nord i Sud es preparen per passar dilluns que ve a la fase 1. Així es va fer públic dilluns passat a la tarda en una trobada telemàtica de la consellera de Salut Alba Vergés, la consellera de Presidència Meritxell Budó i el conseller d’Interior Miquel Buch amb alcaldes i alcaldesses dels municipis implicats en què es va traslladar aquesta qüestió que implica millores de desescalada pel que fa al confinament i l’activitat econòmica. Ara mateix, Castellar està en una fase intermèdia que ha permès algunes millores respecte a la fase 0, com accedir als comerços de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia. De cara a dilluns que ve, ja es podran obrir terrasses de bars i restaurants amb limitacions d’aforament, es podran dur a terme trobades familiars i amics d’un màxim de 10 persones i s’obrirà la possibilitat de fer desplaçaments dins la mateix regió sanitària (municipis dels dos Vallesos com Sabadell, Terrassa o Granollers, entre d’altres).


Duplicar l’espai de terrasses
En vista d’aquest nou escenari, l’Ajuntament ha ofert a bars i restaurants la possibilitat de duplicar l’espai disponible per a terrasses amb l’objectiu que es puguin complir l’ocupació màxima del 50% de les taules i la distància de 2 metres entre aquestes. Segons informa l’Ajuntament, ja s’està treballant en l’adaptació i delimitació dels espais de terrasses, que s’ampliaran tant al carrer amb l’ocupació de places d’aparcament com en els parcs urbans. A més, l’Ajuntament preveu aprovar uns ajuts per tal de subvencionar la taxa d’ocupació de la via pública per a terrasses de bars i restaurant al 100% pel que fa al període d’estiu i al 50% per al període d’hivern. De les prop de 90 activitats de bars i restaurants registrades al municipi, al voltant del 50% disposen de terrasses a l’espai públic. En aquesta fase 1, uns 30 locals ja han informat que tenen intenció d’obrir. 


Obren el SAC i el servei d’ocupació
Amb la fase 1, l’Ajuntament obrirà dilluns el Servei d’Atenció Ciutadana d’El Mirador, però caldrà concertar-hi cita prèviament. Es podrà demanar per Internet a www.castellarvalles.cat/citapreviasac, al telèfon 93 714 40 40 o també presencialment a l’edifici d’El Mirador. L’horari d’atenció serà de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 h. Dilluns també es posarà en marxa a El Mirador l’oficina municipal de la Covid-19, que centralitzarà la tramitació dels ajuts en l’àmbit de l’atenció social, l’habitatge, l’ocupació i l’activitat econòmica a persones i empreses afectades per l’emergència generada pel coronavirus.


L’Espai Tolrà anirà obrint progressivament l’atenció presencial de l’Àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones. De moment, ja s’ha confirmat la reobertura del Servei Local d’Ocupació, que també funcionarà mitjançant el sistema de visita concertada. Aquest servei estarà obert presencialment els dimarts i els dijous, de 9 a 13.30 h.


D’altra banda, la Regidoria d’Esports treballa en l’aplicació dels protocols per a la reobertura d’alguns equipaments esportius a l’aire lliure, com són les pistes d’atletisme i les instal·lacions de tennis, pàdel i bitlles catalanes. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris