debateconomiaoriginal_1440x961
D'esquerra a dreta, Gabriel Torras, del Centre Metal·lúrgic i Asemca, Marc Gorriz, president de Comerç Castellar, i Rubén Peñalver, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació. || C. DÍAZ
11/04/2024 Actualitat
Posant el focus en l’economia local

L’Actual i Ràdio Castellar organitzen un debat per parlar dels polígons i del comerç de la vila

Jordi Rius

Aspectes com cap a quin model ha d'avançar Castellar, cap a on vol créixer i quin tipus d'indústria ha de tenir van planar sobre el debat econòmic que va organitzar Ràdio Castellar i L'Actual dimecres al vespre a l'Auditori. L'adjunt a la direcció del Centre Metal·lúrgic i un dels impulsors de l'Associació d'Empresaris de Castellar (Asemca), Gabriel Torras, va apuntar que la vila "ha de tenir clar quin model de ciutat vol tenir i si vol avançar cap als 28.000 habitants o als 55.000, o si vol assemblar-se més a Montcada o a Sant Cugat".

 


El capítol de les comunicacions va centrar gran part del debat. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rubén Peñalver, va advertir que el govern municipal continuarà treballant "per fer realitat la connexió de Castellar amb la C-58 perquè pot millorar la competitivitat de les nostres empreses". Gorriz va apuntar que "és l'hora que tots, polítics, empresaris i comerciants ens posem a treballar" per aconseguir aquesta infraestructura, i va avançar que, depenent de si es fa o no es fa l'esperada connexió de la B-124 amb la Ronda Oest, "em plantejo si obriré aquí o a Sabadell un nou negoci de restauració". Torras va assenyalar que, de la mateixa manera que Castellar, és l'únic municipi de més de 20.000 habitants que no té connexió directa amb l'autopista, "Sabadell és l'única ciutat que no té rondes" i, per tant, a la cocapital vallesana "li interessa completar el seu sistema de rondes per l'est".

 


Recentment, el paisatge del polígon de la Bruguera està canviant per la construcció d'una gran nau logística. Preguntats per si aquesta obra suposa que Castellar s'està especialitzant en aquest tipus d'indústria, els participants en el debat van ser clars. Peñalver va assegurar que els polígons de Castellar estan ben orientats amb activitats multidisciplinàries atenent una mica el caràcter de la mateixa comarca, amb preeminència dels sectors del metall i de la química i que "de vegades no pots negar-te a l'entrada d'operadors logístics que potser han vist en Castellar una oportunitat". L'adjunt a la direcció del Centre Metal·lúrgic va desaconsellar la indústria logística per diversos motius: "Per problemes de mobilitat i d'aparcament per la presència constant de camions i perquè no crea molts llocs de treball i aquests no són de qualitat". Gorriz va voler posar l'accent en la recent instal·lació de dues potents cadenes al Pla de la Bruguera -Ametller Origen i Pepco- pel que suposen d'amenaça per al teixit comercial local i "va advertir que estarem amatents als projectes pels quals opositen grans supermercats al voltant de la B-124".

 


Pel que fa a la situació del comerç, Gorriz va subratllar que iniciatives com la Fira de Nadal, que va organitzar per primer cop Comerç Castellar l'any passat, "són una bona mostra de com els nostres establiments poden posicionar-se i que són capaços de fer coses". Peñalver va afegir que l'administració local dona suport al comerç local en totes les seves iniciatives, com és el cas del vals de la campanya 'Més comerç que mai', que es van posar en marxa en plena pandèmia i que es tornaran a repetir enguany.


El turisme com a nova font d'ingressos per al municipi va ser analitzat també pels tres ponents. En aquest sentit, Peñalver va indicar que durant aquest mandat es donarà un impuls al turisme. Torras va sentenciar que "a Castellar tenim un gran patrimoni natural, que cal preservar". Gorriz va subratllar que el turisme pot ser una bona font d'ingressos per al municipi.

 

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris