07   Ludoteca11111_1440x961
L’espectacle familiar de Carles Cubelles fent ballar als assistents. || AJ. Castellar
09/07/2024 Actualitat
Posada de llarg de la Ludoteca Les 3 Moreres

La Ludoteca Municipal celebra l’inici de les vacances amb una tarda de festa i fa balanç del curs

Jaume Clapés Solé

“Nosaltres no tenim dia de final de curs com a tal perquè el mes de juny obrim cada tarda i del juliol tres setmanes i cada matí tenim la Ludoteca oberta als casals d’estiu, tots els casals d’estius hi passen amb els seus propis monitors”, diu Judit Avellaneda, la tècnica responsable de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres. Tot i això, divendres passat, 5 de juny, van celebrar que havia acabat el curs, si més no, l’escolar: “A l’estiu continuem tenint activitats, però ens agrada fer una festa per celebrar que s’ha acabat un curs i que venen les vacances”.

 

La festa va comptar amb l’animació de Carles Cuberes que amb les seves cançons i balls va engrescar a tothom des del pati, mentre a l’interior de la Ludoteca hi havia jocs gegants. També es va servir berenar que segons Avellaneda es va acabar tot, ja que hi van assistir “unes 100 persones al llarg de la tarda, moltes famílies amb infants petits”.

 

Pel que fa a l’afluència de gent, Avellaneda explica que hi ha un augment petit però constant en el servei: “La Ludoteca de tarda, que és com el servei base, ha pujat una mica d’usuaris tant amb infants com en famílies, ens mantenim, però cada any augmenta una mica”. Són 370 els infants els que participen de la Ludoteca, dels quals 93 hi van un o dos cops la setmana de manera fixa, fent un total de 8000 usos del servei. Això implica 315 famílies i una mitjana d’assistència de 30 persones cada dia.

 

La tècnica ha notat, en el darrer curs, que cada cop són més els adults que es queden a jugar amb els infants a l’espai, “per mi és molt positiu que s’impliquin en la criança, en els moments de lleure”, i també apunta els dos punts forts de la Ludoteca. El primer “és la diversitat”, diu, referint-se a les diferents edats, amb infants procedents de diferents escoles, amb barreja d’idiomes i cultures.

 

“Un altre punt fort és que la ludoteca és un espai de referència amb molt material i que tots els nens de Castellar hi han passat perquè venen amb les escoles”, diu Avellaneda. Concretament, 1100 infants han passat per l’espai en horari de matí amb els seus professors, de les escoles de primària i de les escoles bressol. I també 36 alumnes de 3r i 4t d’ESO on han dut a terme el Servei Comunitari, fent-hi tasques de voluntariat amb grups d’infants. “És un lloc històric que és de referència pel que fa a joc, lleure, infància i famílies”, conclou Avellaneda.

 

La Ludoteca ofereix els seus serveis a infants de 0 a 12 anys, però també els presta a altres entitats. “El grup de criança SomTribu, associacions que venen a buscar material, AFAs i els diferents casals d’estiu”, són alguns dels ens de Castellar amb els quals col·labora.

Comparteix
M'agrada
Comentaris