J.Sellent (esq), i F.Torrents (dreta), a la presentació del llibre sobre Abarcat_617x412
J.Sellent (esq), i F.Torrents (dreta), a la presentació del llibre sobre Abarcat - R.G.
21/09/2017 Actualitat
Posada de llarg del nou llibre de Jacint Torrents
L'obra "Mossèn Joan Abarcat i Bosch (1863-1948): Un tortosí a Castellar del Vallès", que s'ha presentat a la terrassa d'El Mirador, ha comptat amb un breu recital de la coral Xiribec
R.G.
La terrassa d'El Mirador ha estat, la tarda de dijous, el punt de trobada de la presentació del nou llibre del castellarenc Jacint Torrents. Es tracta de l'obra Mossèn Joan Abarcat i Bosch (1863-1948). Un tortosí a Castellar del Vallès, que edita Onada Edicions a la col·lecció La Barcella. El llibre ha estat fruït d'un encàrrec fet a l'autor per l'associació cultural La Pedra Fina, a finals de l'any 2015.


La posada de llarg de llibre ha comptat amb un presentador d'excepció: el professor i traductor de Shakespeare castellarenc Joan Sellent, que enguany ha rebut la Menció Honorífica de la Corporació en reconeixement a la seva trajectòria professional i a la seva contribució a la literatura i a la llengua catalanes.

A la presentació, Sellent ha contextualitzat la creació de Torrents, que vol ser una aproximació a la vida, a l'obra escrita i a l'obra musical de mossèn Joan Abarcat i Bosch, i en certa mesura, també un homenatge. En aquest sentit, la publicació, que es va basa en una investigació exhaustiva de tota la documentació que existeix sobre el personatge i també sobre els seus textos i la seva trajectòria, inclou elements de ficció per aconseguir una recreació històrica que recorre les passes d'Abarcat.


Finalment, després d'un brindis de celebració, la coral Xiribec ha interpretat dues peces de "Els pastors cantaires de Betlem", una de les obres més conegudes i estimades d'Abarcat, i també ha cantat l'arranjament d'Abarcat de l'Ave Maria.

Comparteix
M'agrada
Comentaris