IMG 3382_1440x961
Un dels moments del programa especial 400 de 'A les Portes de Troia' sobre l'aquitectura del Quattrocento - R.G.
27/03/2023 Actualitat
A les Portes de Troia i la Itàlia del Renaixement

El programa d'història de Ràdio Castellar i de La Xarxa dedicarà el programa 400 a l'arquitectura del Quattrocento. L'arquitecte i youtuber Pau M. Just serà el convidat d'aquesta edició especial

Rocío Gómez

Un dels programes més veterans de Ràdio Castellar, A les Portes de Troia, dedicarà la seva edició 400 al moviment artístic i arquitectònic Quattrocento que va tenir lloc en la Itàlia del Renaixement. Tot plegat, com és habitual, amb els historiadors i copresentadors Alberto Reche, Sergio Rodríguez i Albert Abril - l'ànima del programa -  que comptaran per a l'ocasió amb Pau M. Just, arquitecte, youtuber i creador del canal 'Deconstruyendo el cine'. El programa, que s'emet a una quarantena d'emissores d'arreu de Catalunya a través de La Xarxa de Comunicació Local, s'estrenarà aquest dijous a les 21 hores a Ràdio Castellar (90.1FM i lactual.cat). És una de les coproduccions de La Xarxa més descarregades.

 

Entre altres qüestions, al programa especial 400 es descobrirà el llegat de Filippo Brunelleschi a través d'una de les seves creacions més destacades: la cúpula del Duomo de Florència, una catedral que es va començar a construir a finals del segle XIII. Un altre arquitecte italià que protagonitzarà el programa serà León Battista Alberti, un dels referents d'aquest moviment artístic amb obres com el Palau Rucellai o Santa Maria Novella.

 

Aquesta és la desena temporada d'A les Portes de Troia, que els mateixos responsables defineixen com "programa de divulgació històrica en català, un espai compartit on trobar-nos cada setmana". A banda d’Alberto Reche, Sergio Rodríguez i Albert Abril, també han copresentat el programa el periodista Albert Sánchez-Carmona, en la primera etapa, i l’historiador Oliver Vergés.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris