Neix Dona Pizza amb pizzes amb forma de dònut al carrer Església
Tot va sorgir a l’Argentina, quan un cuiner, cosí de Cristóbal Palladini, va decidir presentar-se a un concurs de cuina ràpida i va optar per fusionar la pizza i el dònut. Aquest va ser l’origen de la dona pizza. Cristóbal Palladini i la seva parella, Jennifer Montolio, que viuen a Barcelona, decideixen importar la idea del cosí argentí i obren el seu primer local de menjar per emportar al barri de Vallcarca. Quatre mesos després, el germà del Cristòbal, el Martín, i la seva parella, Judit Macías, decideixen sumar-se al projecte i es plantegen obrir un restaurant Dona Pizza a Castellar, lloc on viuen tots dos. “Les masses de pizza i les ‘dones’ es produeixen a Vallcarca, nosaltres anem a buscar-les cada dia i els ‘nuggets’ de pollastre, els ‘fingers’ de mozzarella i les salses les fem aquí a Castellar”, constata Macías.
L’establiment de Castellar, ubicat al carrer Església, 2, es va obrir el 8 de març i la iniciativa dels dos emprenedors castellarencs es pot dir que ha estat tot un èxit. De fet, Macías, que té una llarga trajectòria en restaurants del poble, es va adonar que a Castellar “no hi ha pràcticament locals per asseure’t i menjar una pizza, les pizzeries que hi ha aquí són ‘take away’”. Els clients de l’establiment “ja ens diuen que faltava una cosa així i la veritat és que aquests primers dies ha estat un ‘boom’”. La pizzeria està oberta de dilluns a diumenge, tret dels dimecres d’11 a 16.30 h i de les 19 fins a les 23.30 h. “Els dijous, divendres i cap de setmana és una bogeria i fins i tot hem fet doble torn el cap de setmana”, explica la Judit. Ella i el Martín són a la cuina i han agafat una persona per atendre les taules.
De dreta a esquerra, Martín Palladini i Judit Macías al costat de Jennifer Montolio i Cristóbal Palladini, els creadors de Dona Pizza
Les ‘dona pizza’ són diferents quant a ingredients a les pizzes i n’hi ha de set tipus. “Nosaltres fem la massa, hi incorporem el farcit, fem la rosca i després ho tanquem tot. Hi ha molta mozzarella a dins i és recomanable menjar-la amb les mans”, explica l’encarregada de Dona Pizza Castellar. També hi ha la possibilitat de tastar-les demanant un menú individual o per a dos. A la carta també hi ha un menú específic de pizzes, totes artesanes de massa fina i cruixent de 33 centímetres. Les hamburgueses també tenen molta sortida.