munta_1440x961
El mestre pastisser Joan Muntada col·locant una de les seves creacions. || A. Tor
29/03/2024 Actualitat
El pecat dolç de Setmana Santa

Les pastisseries ja tenen llestes les típiques i no tan típiques mones de Pasqua

Jaume Clapés Solé

Ja fa anys que les mones de Pasqua han deixat de ser simplement ous de xocolata i pollets espellifats i s’han convertit en creacions en què els pastissers poden fer gala de la seva creativitat o capacitats per copsar l’actualitat. “Cada any anem canviant la gamma de figures que tenim que no són personatges coneguts”, afirma el mestre pastisser Joan Muntada. Les seves novetats d’enguany són: “El lloro, l’ase, el cranc, la poma amb un cuc, un porc, una marieta o unes abelles amb el rusc”, diu Muntada intuint que aquesta última tindrà èxit. 


Altres com “el jardí japonès; l’ou ferrat, que sempre té molta acceptació; l’ou paleta de pintor, o alguna amb temàtica del Barça”, són les que repeteixen, diu el pastisser i afegeix que “aquest any també hem fet una gamma de mones més petites”“Al final l’ou és el protagonista de Pasqua, juguem molt amb això. Fem cada mona una per una i amb xocolata Valrhona”, conclou Muntada. 

 

Les mones de la Pastisseria Andreví || A. Tor

Les mones de la Pastisseria Andreví || A. Tor


La Pastisseria Andreví, amb Marc Andreví al capdavant, ha procurat incorporar tot de temàtiques actuals. “Queens League, Kings League, el Girona FC, Alèxia Putellas, Eufòria i sobretot la Barbie, aquest any”, diu Andreví referint-se a les noves incorporacions pel que fa a les mones. 


Hi ha alguns temes que no fallen mai com “Mario Bros., Mickey i Minnie o Peppa Pig, clàssics que sempre els fem”, diu Andreví, assenyalant les mones a l’estanteria, on ja faltaven algunes creacions. Llavors Andreví va omplir els forats que hi havia amb una bota de futbol de xocolata i una mona dedicada a la filla gran de la família Addams, la Dimecres. Sembla que les vendes per aquest any van a bon ritme.

Comparteix
M'agrada
Comentaris