pandemica setembre ok_800x534
L'evolució de la pandèmia s'estabilitza en risc moderat aquest setembre de 2021 || Salut
17/09/2021 Actualitat
La pandèmia es situa en xifres mínimes a Castellar

Des de principis de setembre la majoria de dies o no s’ha confirmat cap contagi o només un. Castellar ja ha superat els 2.500 contagis des que va començar la pandèmia el març de 2020

Per primera vegada en molts mesos, la pandèmia està donant un respir a Castellar del Vallès que permet deixar enrere la cinquena onada. El risc de rebrot s’ha estabilitzat per sota dels 100 punts des de principis de setembre: tret d’algun dia puntual en què s’han confirmat 4 contagis, des de la darrera setmana d’agost els contagis diaris són 1 o 2 i des de l’1 de setembre en set dies no es va consignar cap cas.

 

Aquesta bona situació arriba en un mes de setembre complex que implica la tornada de vacances i el retorn  a l’activitat com és el nou curs escolar i també un esdeveniment com la Festa Major que, segons xifres municipals, va atraure uns 15.000 espectadors als diversos actes organitzats. Caldrà esperar ara uns dies més per acabar de comprovar si la Festa es tradueix en un increment de contagis.

 

En tot cas, hores d’ara el risc de rebrot és de 46 punts –que es considera moderat però acostant-se ja al risc baix establert en 30 punts- i la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) és de 0,85, fet que manté la pandèmia controlada ja que cada persona contagiada transmet la malaltia a menys d’una persona. Aquestes xifres no s’havien gaudit a Castellar des del juny passat durant un espai breu de temps ja que de seguida es van disparar els contagis entre la població jove principalment per la irrupció de la variant Delta i la supressió del toc de queda.

 

Sobre la situació epidemiològica a Castellar, l’alcalde Ignasi Giménez ha valorat que “amb aquestes dades a la mà, l’opció de fer la Festa Major va ser encertada" i que "les mesures per adaptar-nos a la situació han funcionat”. No obstant, Giménez ha reiterat que no s’ha d’abaixar la guàrdia malgrat tenir el 85% dels majors de 16 anys vacunats. “Vacunar-se no permet donar seguretat davant d’un contagi és també un acte cap el conjunt de la societat”, ha dit en un missatge a través de les xarxes socials.

 

Vacunació

D’altra banda, la vacunació continua endavant i s’ha arribat al 74,4% de la població amb la pauta completa, és a dir, 18.298 persones immunitzades. Si s’eliminen els menors de 12 anys que no tenen vacuna, aquest percentatge ja arriba al 84%, és a dir, a 6 punts del 90%.

 

DARRERA ACTUALITZACIÓ: 15.20 HORES

Comparteix
M'agrada
Comentaris