WhatsApp Image 2022 09 21 at 17.18.51_950x634
Verdures glacejades, burrata, figues i oli d’alfàbrega del restaurant Garbí. || CEDIDA
22/09/2022 Actualitat
L’ou de reig i la figa de coll de dama, els reis de la cuina

El restaurant Garbí, del col·lectiu Cuina Vallès, s'adhereix a les jornades gastronòmiques de la figa de coll de dama

Cristina Domene

El col·lectiu Cuina Vallès, format per vuit restaurants de la comarca, continua amb la fermesa d’apostar pel producte de KM0 i fer gaudir els comensals amb aquells plats més nostrats. Per portar-ho a terme, organitzen reiteradament jornades gastronòmiques en què el protagonista és un producte de temporada. Aquests dies, la reina de la cuina és la figa de coll de dama, i els diferents restaurants de Cuina Vallès ja estan oferint les seves propostes. A Castellar, el restaurant Garbí ha elaborat diferents plats amb aquesta figa: “Aquests dies ja estem servint diferents plats amb figa, per exemple, ‘carpaccio’ de figa amb pernil i parmesà; verdures brasejades amb burrata i figues, i per postres figues amb crema lleugera de licor”, detalla Carles Calsina, propietari del Restaurant Garbí i membre de Cuina Vallès. La figa és un producte delicat perquè s’ha de consumir en el seu punt òptim. Si es madura massa, però, sempre es pot aprofitar per fer compotes i melmelades.


Els plats amb presència de figa de coll de dama –la d’Alguaire és una de les varietats més valorades de Catalunya– seran a la carta dels restaurants entre 15 dies i un mes, i és que aquest setembre la figa ha de compartir regnat amb els bolets, que enguany s’han avançat: “A banda dels plats amb figa estem també amb propostes amb bolets, sobretot amb l’ou de reig, com ‘carpaccio’ d’ou de reig amb pinyons o ou de reig saltat amb un vel de cansalada i un ou ‘poché’”.

 
Aquestes jornades, a més de donar a conèixer el producte de proximitat, donen vida als restaurants, segons Calsina: “Pensar receptes noves, introduir-les... és un joc”

Comparteix
M'agrada
Comentaris